• okurken şunu dinleyebilirsiniz, venice rooftops : https://www.youtube.com/watch?v=5earhlo4b0y

    7 yıldır hayranlık duyduğumuz bu muhteşem serüvenin altında yatan hikayeyi paylaşmak istedim. eğer yanlışım ya da eksiğimi görürseniz mesaj yoluyla düzeltin

    bi de buna neden başlık açtığımı kısaca söyleyeyim. bugün ac2 yi tekrar bitireyim diyordum ve bu sırada bi arkadaşım yanıma geldi, bön dö oynodom bo oyono dedi ve biraz muhabbetini ettik. arkadaş görevleri harıl harıl bitirip bol bol adam keserek oyunu bitirip atmış. hikayesini anlatınca şok oldu ve hayran kaldı tabi. bu yüzden hepinizle paylaşmak istedim.

    -- çok büyük spoiler--

    insanlık var olmadan önce, bc 75000 yılı öncesinde first civilization diye adlandırılan bir uygarlık yaşıyordu. bu uygarlığın özelliği ileri teknolojileri ve dna larının üç iplikten oluşması bazında, insanların çok ilersinde olmaları. bu humanoid varlıklar teknolojileri sayesinde insan ırkını yarattı. daha sonra piece of eden, eden ın parçaları adını verdikleri ileri teknolojik eşyalardan apple of eden denilen topumsu şeyle insanları kontrol etmeye başladılar. bu kontrol, insanların beyinlerine bir dalga yayarak belirli bir nörotransmitter salgılatmak şeklinde çalışıyordu. bu dalgayı insanlara özel ayarladılar böylece kendilerine işlemiyordu. insanları köle olarak yıllarca kullandılar.

    daha sonra bu uygarlık iyice sıkıldı, ki biz onlara homo sapiens divinius da diyebiliriz abstergo deyimiyle, homo sapiens divinius- insan hibriti bir canlı yarattılar. aslında iki, bi erkek bi dişi. bunlara da adam ve eve adını verdiler. normalde bir insan, divinius türünün genleriyle %0,000002 civarı benzerlik gösterirken adam ve eve de bu genlerden %0,9 oranında bulunuyordu. bu sayede adam ve eve, apple of eden ın hipnotik etkisinden kurtuldular, hiç etkilenmediler ve diviniusların insanlara yaptıklarına karşı ayaklandılar. eve elmalardan birini çaldı ve adamla birlikte kaçtı. ancak hala bilmediğimiz bir şey onları durdurdu.

    adam ve eve in ayaklanması bir savaş başlattı. yaklaşık 10 yıl süren bir savaşın ardından, beklenmedik birşey oldu ve güneşte patlamalar başladı. divinius ırkının bütün müdahalelerine rağmen dünya kurtarılamadı. az miktarda insan ve çok çok az sayıda divinius dışında herkes yok oldu ve eski uygarlığa dair hemen herşey silindi.

    adam ve eve hayatta kaldılar, cain ve abel (kabil, habil) isimli çocukları dünyaya getirdiler ve üremeye devam ettiler. bu esnada diğer insanlar da çoğalmaktaydı. ancak az sayıdaki diviniuslar, uzun yaşam ömürleri sayesinde artık tanrı sanılmaktaydı, geçmişteki herşey unutulmuştu ve yüzyıllarca bütün insan ırkı, bu eski uygarlıktan kalan kişileri tanrılar olarak gördüler. ki bunlar roma, yunan ve mısır mitolojisinde gördüğümüz tanrıların ta kendileri.

    bu tanrımsı varlıklar da yok olduktan sonra herşey unutuldu. toplum hayatına sanki önceki uygarlık hiç olmamış gibi devam etti ve herşey mitten ibaret sanıldı. ancak pek çok yönetici, din adamı, ünlü şahıs, piece of edenları kullanmaya devam etmekteydi. piece of edenlara bi göz atacak olursak:

    apple of eden: zihin kontrol eden top, birden fazla var. aynı zamanda doğru okunduğunda geçmişin teknolojisini bellek olarak içinde barındırıyor.

    ankh: bu isisin kullandığı haça benzeyen küçük asa. diriltme gücü var. isis de osirisi bununla diriltmişti.

    sopa: asjhbdaj adını unuttum, bu sopayı peygamberler kullandı. hatta al muallim, "bu gümüş parçası sayesinde basit bir marangoz suları kırmızı şaraba çevirdi" demişti. aslında sopadan bahsediyor, elmadan değil. daha sonra bu sopa ac2 de papa tarafından apple la birleştirildi ve gücü bufflandı.

    shroud: ne olduğunu tam bilmiyorum, bu baya özel birşey, araştıracağım. : edit: nerede o eski bayramlar a teşekkürler. iyileştirme etkisi olan bir bez parçasıymış. üzerinde hafif bir kan lekesi var. tarihte çoğu kişi tarafından kullanılmış. ama bu bizim bildiğimiz isanın kefeninin ta kendisi.

    sword: evet bildiğimiz kılıç. hem de attila the hun ın, joan d'arc'ın, king arthurun kullandığı kılıç. aynı kılıç.

    ortalama 50 adet piece of edenın varlığından söz ediliyor.

    gelelim geçmiş 1000 yıla. evet, bazı kötüinsanlar piece of edenların varlığını keşfetti ve insan ırkını birleştirip köleleştirmek, idealize toplum yaratmak için kullanmak istiyor. bu kişiler templar lar, tapınak şövalyeleri diye çeviriyoruz hani. peki özgürlük savaşçıları yok mu? elbette var. bunlar da assassin ler, mesela masyaftaki haşhaşiler, italyadaki brotherhood oyunundan tanıdık yüzler... peki assassinlerin ortak özelliği ne? aslında hepsinin değil, ama bir lineage ın, bloodline ın bir özelliği var. adem ve havva nın soyundan gelen assassin ler ekstra güçlü, yetenekli, onurlu, hissiyatlı (eheh) ve eagle vision gibi özelliklere sahip. bu kişi en başta altair... altair al muallimi yendikten sonra mentor olup evlenip çoluk çocuğa karışıyor. ama bizim bildiğimiz soy, robert de sable ı öldürmeye gittiğinde onun kılığına girmiş olan mary ile kuledeki birlikteliklerden geliyor. daha sonra mary ile evleniyordu galiba zaten, tam hatırlamıyorum. altair yıllarca apple dan bilgi çıkarıp codexlere yerleştiriyor ve bunu avrupaya gönderiyor. ölmeden önce masyafa bir saldırı düzenleniyor ve kendisini kütüphaneye kilitliyor, değerli elma ile birlikte. kütüphanenin anahtarlarını istanbulda buluyoruz ve revelations oyununda açıyor, altairin cesedini buluyoruz.

    ezio altairin soyundan geliyor, rokegkakddjsdkas denen kızılderili de keza. sonunda bu hat desmond a kadar dayanıyor. desmond vault u bulduğunda juno desmondı elma aracılığıyla kontrol ederek lucy yi öldürüyor. lucy ölünce ağladık mı, ağladık. ama silin gözyaşlarınızı. orospu lucy templar ajanıymış :o

    şimdi templar lar hala piece of edenların peşinde. bu arada hatırladım sopaya staff diyorduk değil mi... neyse templarlar önemli değil. önemli olan, güneş tekrar patlayacak ve bu kez insan ırkı, first civilization ın çok gerisinde teknolojisiyle buna karşı durabilecek mi? yoksa zaten durdu mu? bunu zamanla göreceğiz. editle aklıma gelen diğer bilgileri ekleyeceğim. şimdilik bu kadar, esen kalın assassinler...

    ama siz yine de bu gerçeklere güvenmeyin. ne demişler, nothing is true, everything is permitted.

    --çok fena spoiler--

    edit: bi arkadaş günaydın demiş :(( seriyi yüzüncü oynayışım sanırım ve şimdi yazmaya karar verdim. zaten ilkinde herele hörölö gırtlak keseyim guard öldüreyim derken pek hikayeye inmek kolay olmuyor.
    edit: http://okiir.deviantart.com/…-family-tree-309154704

    şurdaki aile ağacı bildiğim kadarıyla doğruydu. altair ezionun atalarından, hatta nasıl italyaya geldiklerine dair de bir hikaye mevcuttu.

    altair ve ezio dan biri veya her ikisi desmondın hem anne hem de baba tarafından akrabası. zaten bu kanda hem templarlar hem de assassinler mevcut, galiba altair, ezio, desmond ve connor ı bu kadar özel yapan şey hem anne hem de babadan adam ve eve e bağlanıyor olmaları. ancak altair ve ezionun akraba oldukları kesin.
    yeni edit: ezio altairin torunu değilmiş anlaşılan, tek bağlantıları galiba adam ve eve, yani first civilization geni taşımaları. yani aynı atadan geliyorlar ama çok farklı bloodline lar. beklediğim gibi gelişmedi ama bu da onları akraba yapar sanırım.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap