8 entry daha
  • fellini kendisini şöyle anlatıyor:

    "radyo için skeçler, varyete sahneleri yazmaya başladım. bu sırada giulietta ile tanıştım ve o benim roma'daki ailem oldu. onunla 1943'de benim yazdığım ve pazar akşamları yayınlanan radyo dizisi le avventure di cico e pallina'daki pallina rolü kendisine verildiği sırada tanıştım. daha kendisini görmeden sesini tanıyordum.

    ona telefon edip yemeğe davet ettim. o sırada moda olan çok iyi bir restoran seçtim. bu ona sunmam gerekenin gerçekten de en azıydı. sonradan, bir öğrenci olarak normalde sadece kahve içmeye davet edildiği için buna çok şaşırdığını anlattı. ve ayrıca benim hesabı ödeyememem durumunda yanına fazladan para aldığını da itiraf etti. inanılmaz derecede tatlıydı, kesin ve kararlı biçimde fazla aç olmadığını iddia ederek fiyatı en uygun olan yiyeceklerde ısrar etti. karttaki bütün lezzetli şeyleri ısmarlaması için onu teşvik ettim, ama gözü sürekli fiyatlardaydı. biraz hayal kırıklığına uğramıştım, çünkü şimdi bütün bu baştançıkarıcı şeyleri ben de deneyemeyecektim. o sadece ucuzlarını seçerken benim pahalı yiyeceklerden ısmarlamam mümkün değildi. benim restorana daha önceden gidip fiyat listesini gözden geçirdiğimi giulietta elbette bilemezdi. yemeği karşılayabileceğimi garantiye almak istemiştim. bu restorana gideceğim için sevinmiştim, çünkü uzun zamandır denemek istediğim bir yerdi. giulietta bana sonradan, yanında kaldığı teyzesinin önce, bu başrolünü seslendirdiği oyunun yazarı da olsa, bir yabancıyla çıkmasına izin vermek istemediğini anlattı. fakat teyze seçtiğim restoranın adını duyunca fikrini değiştirmişti. herhalde bu kadar şık bir ortamda yeğeninin başına kötü bir şey gelmeyeceğini düşünmüştü.

    birkaç ay sonra evlendiğimizde giulietta'nın teyzesinin ne düşündüğünü bilmiyorum.

    insan bu kadar genç evlenince -henüz yirmili yaşların başındaydık- birlikte büyüyor. hoş, giulietta bana sık sık asla büyümediğimi söyler durur. gene de zamanla sadece evli bir çift, aşık bir çift değil, aynı zamanda kızkardeş, erkek kardeş oluyorsunuz. bazen giulietta'ya baba oldum, bazen o bana anne oldu.

    bir oyuncu olarak giulietta hakkında konuşmam gerektiğinde her zaman zorluk çekerim, çünkü aynı zamanda kişisel giulietta'yı aklımdan geçirmeden profesyonel giulietta hakkında konuşamam. benim filmlerimin oluşumunda nasıl bir rol oynadığını sözlere dökmem gerekse kendisine asla söylemediğim bazı şeyleri anlatmam gerekir.

    bana sadece la strada ve le notti di cabiria filmleri için esin vermekle kalmadı, aynı zamanda yaşamımın küçük, iyi perisi oldu. onunla birlikte tümüyle yeni bir ülkeye adım attım, benim yaşamım olacak ülkeye, onsuz belki de asla keşfedemeyecek olduğum ülkeye. benim radyo oyunumda başrolü aldığı için onunla karşılaştım ve o benim yaşamımdaki başrolü aldı."
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap