8 entry daha
  • kampanya yedi aydır aydır devam ediyor, ben ilk defa duyuyorum. muhtemelen türkiye'de yaşayanların da önemli bir kısmı ya benim gibi çok geç duyacak ya da hiç duymayacak. o da koç holding sayesinde olacak olursa.

    neden böyle? çünkü biz cinsiyet eşitsizliği konusunda aşmış bir ülkeyiz, böyle şeylere ihtiyacımız yok. bak yazarken bile aklıma "cinsiyet eşitsizliği" gelmedi. "gender inequality"den çevirdim. o kadar uzağız konuya.

    aslında burası ilginç, neden? böyle kampanyalar kadınların topluma entegrasyonunu büyük ölçüde sağlamış milletlerden geliyor. ecnebi %50'lik bir potansiyelini boşa harcadığını on yıllar önce fark etmiş, bunu düzeltme yolunda (önce kadınları sonra erkekleri) elinden geleni yapmış, bu kayıp potansiyelin %90'ını kurtarmış kalan %10'un peşinde.

    biz ise hala kadının 'tek mesleği annelik', 'kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek' seviyesindeyiz. biz de bu cinsiyet eşitsizliği için çalışıyoruz gerçi ama bizimkisi eşitsizliği artırmak, toplumsal cinsiyet kimliklerini iyice benimsetmek üzerine.

    bak ben iyi kötü üniversite mezunu, okuyan yazan bir adamım hala feminizm ne demek bilmem. bu kampanyayla da ban ki moon'un fotoğrafını görmemiş olsam ve sözlükte de iyi bir tanımı olmamış olsa ilgilenmezdim.

    yani sonuç ne? toplumların geçtiği pek çok basamakta olduğu gibi cinsiyet eşitsizliğinde de bir kritik eşik var. bu eşiği geçmediğin sürece kampanyalar sana fayda sağlamıyor.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap