3 entry daha
  • bir michelangelo antonioni filmi.

    --- spoiler ---

    filmi izleyince zeki demirkubuz'un masumiyet filmi ile bazı benzerlikleri olduğunu fark ettim. masumiyet'te bekir, uğur'dan beklediklerini, bu filmde de aldo, ırma'dan beklediklerini alamaz. zihnen başka bir varlığa bağlanmış bu insanlar tıpkı makineye bağlı hastalar gibidirler, solunum cihazları sorunludur, sürekli arıza verir ve günün birinde artık çalışmaz hale gelir.

    ırma'nın yapmış olduğu tercih üzerine bir şeyler söyleyecek olursak ; kocası avusturalya'da çalışırken yedi yıl boyunca herhangi bir vicdan azabı çekmeden aldo ile ilişkisini devam ettiren ve ondan bir de çocuk sahibi olan ırma, kocasının ölüm haberini aldığında bu ölümden duyduğu acı onda bir vicdan meselesi haline gelir ve içerisinde bulunduğu ilişkinin doğru olmadığını düşünmeye başlar bu durum istemese de aldo'dan uzaklaşmasına neden olur.

    sevgilisinin eşinin ölümüne içten içe sevinen ve aşmaları gereken tek problemin de ortadan kalktığını düşünen aldo kısa bir süre içerisinde yanıldığını fark eder, ırma'nın bu yaklaşımını kabullenemez, sokak ortasında onu döver ve çekip gider. ırma'nın hayatlarındaki bu yeni durum karşısında aldığı tavıra kızmasına rağmen o da virginia ile daha rahat vakit geçirmek için kızını annesinin yanına yolladığında, kendisini cafede bekleyen virginia'yı gördüğünde ırma'nın çektiği vicdan azabına benzer bir acı duyar ve içeri girmez, tıpkı ırma gibi o da virginia'dan tamamiyle uzaklaşır.
    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap