1 entry daha
  • 14 temmuz 2004 tarihli brezilya gazetelerinden ...

    özet: orta brezilya'daki goiania eyaletinde açılan bir davada, luziano da costa silva adlı davacı, arkadaşı josé roberto de oliveira'yı grup seks sırasında sarhoşluğundan yararlanıp kendisine fiil-i livata gerçekleştirdiği gerekçesiyle mahkemeye vermiştir. ilk mahkeme beraat kararı verince luziano temyiz mahkemesine gitmiştir. goiania temyiz mahkemesi hakimi paulo teles'in bu dava için verdiği gerekçeli karar aşağıdadır:

    dava konusu: irza tecavüz. grup seks.
    karar: beraat kararının tescili.
    gerekçe: suç teşkilinin olmaması.

    1. grup seks, en ilkel medeniyetlerde bile ahlak dışı ve örf ve adetlere aykırı olan bir eylemdir.

    2. eğer bir birey, bilerek ve isteyerek arkadaşlari tarafından düzenlenmiş bir seks partisine katılmışsa, bu orjinin sonunda fiil-i livataya maruz kaldığını ve ırzına tecavüz edildiğini iddia edemez.

    3. tüm ahlaki veya toplumsal kuralların yok sayıldığı bir seks partisine katılarak kendisininin veya başkasının cinsel ihtiraslarını tatmin eden kişiler, bu tür bir toplantının ahlak dışı olması nedeniyle aktif veya pasif duruma düşebileceğini baştan kabul etmiş demektir.

    4. davacı, şüphesiz ki ahlak dışı olan, ancak dava konusu olan suçu teşkil etmeyen bu cinsel eylemin sonunda pasif duruma düştüğü nedeniyle ırza tecavüz eylemine maruz kaldığını iddia edemez.

    5. tarafların bilerek ve isteyerek gerçekleştirdiği bu tür bir eylem sırasında neler olabileceği önceden görülebileceğinden ve tahmin edilebileceğinden katılımcılar her türlü cinsel suç ve kabahattan muaf tutulmalıdırlar.

    6. beraat kararı tescil edilmiştir.

    (bkz: sikilmiş götün davası olursa böyle olur)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap