59 entry daha
  • oğlum hakikaten anlamıyorsunuz, hatta o kadar anlamıyorsunuz ki, müstehak mı diye düşünüyor insan.
    olay sadece porno değil, hatta neredeyse hiç değil. bu kararın kapsamına yasal olarak satın aldığınız filmler de giriyor, internetten indirdiğiniz herhangi bir dizi de giriyor, evinizde bulunan bir kitap da giriyor, sevgilinizle mesajlaşırken fantazide biraz coşmanız da giriyor, hatta cosmopolitan dergisinin bazı sayıları bile giriyor muhtemelen.
    yani öyle bana bir şey olmaz diye bir şey yok, bu ülkede bu gerekçeyle kovuşturma açılmaya kalksa, nüfusun %80'i hapse girer.
    ama mevzu o da değil, kimse sizin evinizi bu gerekçeyle basmayacak korkmayın, zaten ona gerek yok.
    ama gezi benzeri bir kalkışma daha olursa attığınız iki tweet nedeniyle evinize geldiklerinde artık kaçma şansınız yok. iktidarı herhangi bir şekilde kızdırdığınızda artık kaçışınız yok. bilgisayarınıza, telefonunuza, kitaplarınıza el koyduklarında diğer tüm suçlamalardan aklansanız bile, bu "acayip" gerekçeyle 4 yıllığına hapse tıkılabilirsiniz. zaten asıl konu da bu.
    bu kararın iç güvenlik yasasının maddeleriyle birleştiğinde nasıl korkunç bir araç haline gelebileceğini göremiyorsunuz. herhangi bir anda sadece polisi veya iktidarın temsilcilerinden herhangi birini rahatsız ettiğinizde kolaylıkla hapse atılacaksınız artık.
    uyanın biraz.
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap