6 entry daha
  • cumhurbaşkanı olarak çankaya'da görülmek istenecek kadar seviyeli ve sevilen bir siyasetçi/hukukçu iken, çok az marjinal fayda sağlayacağını bile bile neden eski partinizden ayrılıp yeni parti kurdunuz?

    soruya ekleme ve açıklama:

    sorumu şu şekilde geliştirmek istiyorum. 10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası kimi cumhurbaşkanı olarak görmek isterdiniz diye sorsalar cevabım hiç düşünmeden emine ülker tarhan olurdu. lakin cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir seçimde adeta harcarlardı sizi, kurda kuşa yem ederlerdi. yapılabilecek en mantıklı şey yapıldı, en makul aday olan ekmeleddin ihsanoğlu aday gösterildi. yoksa hangi chp'li sizi aday görmek istemezdi ki ama bağcılar, karaman, kahramanmaraş, trabzon, afyon, batman benim gibi düşünmüyor.

    cumhurbaşkanlığı öncesi son genel seçimler olan 2011 genel seçimlerinde chp ve mhp oy yüzde puanları toplamı %38,99. cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinde ise çatı adayı olan ekmeleddin ihsanoğlu'nun aldığı oy yüzde puanı %38,44. bu demek oluyor ki bir yerde çatı aday başarılı olmuş, chp sizi aday gösterseydi yine mevcut cumhurbaşkanı o makama gelecekti.

    özetleyecek olursak ekmeleddin ihsanoğlu'nun adaylığı sonrası rahatsız olup partiden ayrıldığınız gerçek. yukarıda verdiğim görüşler ve sayısal veriler sonrası chp'den ayrılıp yeni parti kurmak affedersiniz ama amiyane tabirle forvet oynamayan çocuğun topunu alıp eve gitmesine benziyor.

    siyasi hayatınızda başarılar dilerim.

    saygılarımla
356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap