3 entry daha
  • iyi gider, konforludur falan ama servisleri illallah ettirir. o kadar bilgisiz ve cahil adamlarla doludur ki aldığınıza alacağınıza pişman olursunuz. kendi yetkili servisleri bu motorlara asya motor muamelesi yapar ki fiyatı japonlarla yarışıyor (sıfırı 13.900tl şu an yuh).

    yaklaşık 10 bin km. kadar bunlardan 2014 model olanını kullandım, ikinci el almıştım. aldığımda bir sıkıntı yoktu fakat bir süre sonra motordan tıkırtı gelmeye başladı ve bu tıkırtı kilometre arttıkça yükselmeye ve aşırı derecede titreşim yapmaya başladı. tam 3 ayrı servise götürdüm ve aldığım cevap hepsinden birden "olur öyle" gibi bir şeydi. videosunu çektim forumlarda falan paylaştım sorunun, kimse doğru dürüst yorum yapamıyor. son götürdüğüm servis abi kayışı değişelim düzelir dedi, ben de düzelmezse ne olacak diye sorduğumda en azından kayışın değişir yanıtını aldım. ki bir kayışı şu an 100$+ kdv gibi bir fiyata satılıyor.

    satmak istediğimde de 4-5 ay kadar ilanda kaldı, ikinci el piyasası çok kötü ve gelen teklifler ağlatabiliyor. kaldı ki fiyat malum sitedeki en uygun ikinci veya üçüncü fiyattı (diğerleri 2013 model idi zaten).

    bunların dışında yaşadığım ufak tefek sorunlar (saçma sapan vidaların düşmesi, ön panelin gevşemesi takır tukur ötmesi vb.) her motorda olacağı için pek değinmiyorum. ayrıca parçaları da çok pahalı, bir ayna 500 lira olur mu lan? benimkinin sağ aynası kırıktı içeriden kaynaklatılmıştı bu sebepten, neyine güvenip bu kadar pahalı parça satıyorsun? ha bir de orjinal ön camını öyle bir ayarlamışlar ki rüzgar kaskın tam vizörünün ortasına denk geliyor (boy 1.75).

    bir de motorun markası ne diyenlere sym joymax dediğinizde suratlarındaki anlamsız ifade paha biçilemez. gidin x-max veya xevo alın en azından arkasında güçlü bir marka olur.

    ekleme: ön fren de ses yapıyor. böyle hars hars diye ses geliyor, normaldir. servise sorduğunuzda alacağınız cevap "abi freni hafif bi sık bırak düzeliyor" gibi bir şey. bazılarına garantiden orjinal balata takıyorlar, ses yine aynı.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap