6 entry daha
  • bir şey yasaklandığında toplumlar ve bireyler nezdinde o şey her zaman merak edilir ve yapılır. fakat yapılan suç olduğundan buna her zaman bir kılıf uydurulur. böylece bir rahatlama yaşanır. işte en basit örneği ''evet çalıyoruz ama laik devletten çalmak haram değildir'' gibi. dininde sadece yasaklardan oluşması sonucu en ahlaksız kesimin muhafazakarlar olması gayet normal.

    benim en çok güldüğüm ise dinciler ahlak kavramının varlığını direkt dinle eşleştirmeleri. yani onlara göre din olmazsa ahlak normları olmaz. işte dini toplumların durumunu söyleyincede başlarlar gerçek müslümanlık bu değil demeye. sonra bi bakarsın 5 yaşındaki kızının başını kapamıştır insanlar tahrik oluyor diye. şimdi kafa yapısı bu kadar gerizekalı olunca bu adama ne anlatabilirsin ki.

    ortada çarpıtalamaz bir gerçek var. nerde hırsızlık, yolsuzluk, sapıklık, tecavüz, adam kayırma, yalan vs. var orda muhafazakar ve hatta radikal dinciler var. bu sadece islam dünyası için geçerli değil tabi. bunu söylemek yalan olur. musevilik, hristiyanlık.. bunlarda da durum aynı.
225 entry daha
hesabın var mı? giriş yap