2 entry daha
  • bir emekli asker yazınca ben de sandım ki içinde askerlikle, orijinal taktiklerle, girilen çatışma ve savaşların askeri boyutlarıyla, asker/subay eğitimiyle, arkadaşın kendi özgün lojistik yaklaşım ve uygulamalarıyla ilgili şeyler vardır.

    onlar yokmuş. onun yerine milleti "adam etme" ve memleketi "rayda tutma" yolunda ne ezalar ve cefalar çektiklerinin hikayesiyle, bundan sonra milleti "adam etmek" ve memleketi "raya sokmak" için neler yapmak gerektiğinin hikayesi varmış. neler yapmadık bu vatan için, kimimiz "geri kalmış" köylülere nasıl sevişileceğini öğrettik, kimimiz kaymakam azarladık, kimimiz ağaç diktirdik, kimimizin hanımı kermes yaptı. kimimiz de -tesadüf bu ya, hep de emperyalizmin bölge planlarına paralel- çıkış planları önerdi.

    vatan sana minnettardır paşam. sizler de olmasanız kimbilir nicolurdu bu ahalinin hali.
    bak suriye'ye, ırak'a, di mi?..

    (bence şöyle yapalım: devleti hükümeti falan iptal edelim. yerine şimdiki orduyu koyalım. sonra yeni baştan bir türkiye legal silahlı örgütü kuralım. onlar zabitlik yapsın bari. bu şindikiler 300-400 senedir askerlik hariç her işe heves ediyorlar baksana. bir yazarlık eksik kalmıştı, onu da yaptılar tam oldu.)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap