10 entry daha
  • insan vücudunun nasıl işlediğini bilmeyen cahiller, şarlatanlar ve gün teyzelerinin dediklerine bakmayın. alkali su düşük dozda da olsa, sahtekarlık içerir.
    http://en.wikipedia.org/wiki/gastric_acid
    bakın burada mide ph'ı, 1,5-3,5 arası olur diyor. ph'ı 8'e getirilmiş bir litre suyla mide ph'ını yerinden bile kımıldatamasınız. hırbolar. bu değerler logaritmik. 1 ph ile 2 phı karıştırdığınızda 3 ph etmiyor, ortalaması 1,5 olan bir sıvı da olmuyor eldeki. ph'ı 1'e biraz yakın, (1 ile 2 arasında bir yerlerde olan) bir değer çıkıyor. içinde mide asidinin milyonda biri derişiminde oh- iyonu taşıyan bir bardak suyla mide asidini gıdıklayamazsınız bile. o sudaki alkalinite bağırsaklara bile nüfuz edemez.

    kan ph değeri dalgalanmasına izin verilebilecek bir şey değildir. vücut sıvılarının keskin ph değişimleri yaşamaları ani ve geri dönüşsüz ölümlere yol açacağından, bu değerlerle oynamak mantıklı (ve de diğer bazı sebeplerden mümkün) değildir.

    kanda asidite hafifçe yükselmeye başladığında kemiklerde depo kalsiyumdan salım olur. alkali kalsiyum kanda dengeyi sağlar (sonuçta kemikte kalsiyum kaybedersiniz). kanda alkalinite artınca, böbrekler buna sebep olan iyonları daha hızlıca atar, idrarınız alkali hale gelir... ama kan ve diğer vücut sıvıları kendi dar çalışma aralıklarının dışına çıkmaz, çıkamaz, ölürsünüz, kör olursunuz yıvrıııım..

    şimdi şu linke bakın;
    http://www.quackwatch.com/…edtopics/dsh/coral2.html
    ve bi siktirin gidin çay koyun. alkalize edilmemiş suyla olsun.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap