3 entry daha
  • thko 1 davasının askeri yargıtay aşamasında, üyelerden hâkim tümgeneral kemal gökçen ve hâkim albay nahit saçlıoğlu, karşı oy yazılarında kararların hukuk dışılığını açıklayarak idamlara karşı çıkmıştır.

    "anayasayı değiştirmek için elverişli vasıtalara sahip olmamak..." şeklindeki bu şerh, deniz gezmiş ve arkadaşlarının idamını engellemese de ilerleyen yıllarda hukuk fakültelerinde örnek olarak okutulacaktır.

    nahit saçlıoğlu 10 ağustos 2006 tarihinde vefat etmiştir. nahit saçlıoğlu son yolculuğuna uğurlanırken tabutunu taşıyanlar arasında deniz gezmiş'in ağabeyi bora gezmiş de vardır.

    sağlığında, nahit saçlıoğlu'nun gezmiş ailesi ile hiç bir şekilde iletişimi olmamıştır. cenaze töreninde gezmiş ailesi, nahit saçlıoğlu'nun oğlu mehmet zaman saçlıoğlu'na; "babanıza sağlında teşekkür edemedik, onun adına size teşekkür ederiz" demiştir.

    saçlıoğlu'nun marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi'nde öğretim üyesi olan oğlu mehmet zaman saçlıoğlu, babasının tarihi kararını "babam sürekli 'bu çocukları haksız yere asacaklar. onların anayasa düzenini değiştirmeye yetecek güçleri yok ki!' sözleriyle anlatmıştır.

    mekanı cennet olsun..

    kaynaklar:
    1) halit çelenk - 1. thko davası.pdf
    2) deniz, hüseyin, yusuf: idama giden iki ay 23 gün
    3) denizler'in idamına şerh koyan başsavcıyı gezmiş ailesi uğurladı
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap