4 entry daha
  • en sonunda insanlik yeniden mantigi kazaniyor.

    (bkz: #50776694)

    burada da detayli aciklamasi mevcut.

    yapilan arastirmalarda, kadinlar genelde %18 civarini cekici buluyorlar, bunun da sebepleri arasinda, bilincaltinda yatan "kitlik aninda erkekte biraz yag iyidir." gorusu var esasen, fakat simdi sosyo-dinamik olarak vucutlari hakkinda guvensizlestirilen kadinlar, yanlarinda %12 vucut yagi olan, kadini daha "yetersiz" hissettirecek erkek aramiyorlar.

    insan irkinin genetik olarak kodlarina islenmis gercek, siz begenin begenmeyin, klasizmde gosterilen bicimlerdir. gidin bi muze gezin, yunan heykellerini incelleyin. onlar "en ideal" vucut tipleri, aklinizda "nasil olmayliyim" diye bir soru varsa, yahut "hangi goruntu guzeldir" diye, gidin gezin hakatten. uc asagi bes yukari benzemeniz kafi. cunku antik yunan klasizmi, insanin "kendisine donerek" guzeli ilk olarak sorgulamaya basladigi ve buna cevabi taslara kazidigi zamanlar. henuz "hipsterlik" / siyah kemik gozluk / gibi kapitalist liskilerle dayatilan "gecici" moda akimlarina guzellemeler yok. gercek guzellik, neyin norm oldugu araniyor cilgin gibi. bundan bi once de insanlik "olum" u fark edip onu cevap aramis antik misir'da. onu az cok konustuktan sonra bu sefer de "e biz neyi nicin begeniyoruz" kismi baslamis yunanla. tabii ilerleyen zamanlarda da guzellik anlayisi degismis ama genelde ilk bulunan cevap dogru oluyor hali ile, gerisi bir yorumlama, bir akim.

    heykellerin hepsinde goreceginiz ortak payda, guclu bacaklar, genis gogus, hafif belirgin karin kaslari. bunlar erkek icin. kadin icin, cok cok ince olmayan bel, dogurgan genis bir kalca, cok buyuk olmayan gogus, (doga buyuk gogusleri bi guzel elemistir aslinda) hafif armut gobek.

    bu insan irkinin genlerine islenmis begeni gudusudur. tabii, donem donem kapitalist iliskierle bir goruntu "pazarlanir." insanlar da bunun pesinden gider. ama gercek her zaman sabittir.

    ornek de verelim:

    ornek 1

    ornek 2

    uzun lafi kisasi, fiziginizle 1-2 km rahatlikla sprint atabilecek,

    kendinizi bir agac dalindan 1-2 defa yukari cekebilecek,

    sirtinizda 60-70 kg agirligi rahatlikla 200-300 m uzakliga tasiyabilecek,

    4-5 dakika "planck" pozisyonunda kalabilecek karna sahip olmaniz yeterlidir. doganin aradigi budur.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap