3 entry daha
  • türkiye'de yıllardır uygulanan, bazı yerlerde azalan ama ekşi sözlük tarzı "kendini entel zannetme" platformlarında hala alabildiğine süren faşist mahalle baskısı yüzünden olan şey.

    bazı beyin özürlülere göre akp'li olmak bir suç. önceden bu güruh daha ziyade radikal kemalistlerle sınırlı iken son dönem bunlara fetoistler eklendi. üstelik ikisi de alabildiğine radikal olan bu kemalist ve fetoist grup, geçmiş düşmanlıklarını unutup "tayyip düşmanlığı" ekseninde şakkadanak candiğer oluverdiler. evvelleri hakaret kelimesi olarak "şakirttt" diyen bi radikal kemalist, zaman'dan link, fuat avni'den ref verir oldu.

    bu iki faşist ve faşistoid güruhun kendi akıllarınca çizdikleri profilden rahatsız olan kişiler de "akp'li değilim" demek zorunda hissetmeye başladılar. çünkü mevzubahis güruh ad hominem konusunda başarılı oldukları için tartışmayı, fikir bazında yapmak yerine "makarnacı, kömürcü, kısa bacaklı cahil kıllı ayı, halk yığını" sonrasında gelişen, "haramzade, hırsız, rezanın köpeği" vs gibi ithamlarla bu kişileri minder dışına ittiler.

    bakıldığında bu kalıbı kullanan kişilerin içinde akp'li olan olduğu kadar gerçekten de akp'li olmayanlar var. misal adam ateist, ama hakkaniyetli biri. diyelim ki hasbelkader akp hakkında pozitif bir şey mi dedi, hemen linç başlıyor. ekşi sözlükte yazmayı gereğinden fazla ciddiye alanlar da bunu takıyorlar.

    kendini bu kalıbı kullanmak zorunda hisseden ey akp'li ve akp'siz yazarlar; bu güruhu siktir edin, dediklerini de kaale almayın. küfür eden olursa basın bloğu geçin. türkiye'nin sadece kendini akıllı kalan herkesi aptal sanan tür zombilere ihtiyacı yok...
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap