1138 entry daha
  • bu parti barajı geçemezse bizimkisi önce kendini en az 40 yıl sağlama alacak şekilde kendince türk usulü demokratik bir anayasa yazdırır, sonra bi güzel başkan olur ve olursa da kenan evren gibi en az 100 yıl falan yaşar ki bu benim uykularımı kaçırıyor.

    2050 civarında da bilal erdoğan başımıza geçerse hiç şaşırmam şu saatten sonra, bakın çok ciddiyim.

    zaten adam turp gibi, bir gün bingöl’de ertesi gün almanya’da 3 saat sonra belçika’da, nasıl dayanıyor bu tempoya bu yaşta hayret ediyorum. maaşallahı var daha bi 40 sene yaşar valla söyliyim, 2050 de erdoğan’ın devlet bütçesiyle aldığı 400 milyon dolar değerinde uçan arabasının arkasındaki play station 26’nın aslında israf olduğundan bahsetmeye devam ederiz biz burlarda, ahan da buraya yazıyorum demedi demeyin.

    kendimi devamlı uruguay'a arjantin'e uçak bileti ararken buluyorum ey sözlük. yemin ederim doğduğum ülkeden, bütün ailemden arkadaşlarımdan hatta yıllarca açılamadığım platonik aşkımdan ayrılıp, sırf şu adamlar tarafından yönetilmemek için türkiye'den resmen s.. olup gidesim geliyor burama kadar geldi artık, yeter.

    bunca yılın yaşanmışlığından, doldurulmuşluğundan sonra oy vermeye eliniz gitmeyebilir bu partiye, bunlar tü dersiniz kaka dersiniz, güvenilmez dersiniz, terör örgütünün devamıdır dersiniz çok da haksız sayılmazsınız, anlarım hepinizi. ama bir de şöyle bir bakın, yahu bu adamlar zaten 30 vekille mecliste şuanda, bir sonraki dönemde 550 vekilden 60 tane vekil çıkarması çok birşey değiştirmez, valla bak. görmüyor musunuz zaten kilitlenmiş meclis, chp 120 vekille soma'daki faciayı önleyemedi bu mecliste, söylemesi yazması dile kolay - allahım yarrabbim sen sabır ver bana- göz göre göre 301 tane vatan evladını şehit verdik lan daha geçen sene, binlerce çocuk babasız kaldı, ki mecliste 1 hafta önce manisa vekili önerge vermiş kabul edilmemiş. ana muhalefet partisine bile 120 vekille meclis bloke beyler, başlarım demokrasisine falan, olay çok vahim çooook. hala anlamıyor musunuz? hala görmüyor musunuz? 120 vekille ana muhalefet partisi görünen faciayı demokratik yollardan önleyemedi, 60 vekille bunlar bi bok yiyemez merak etmeyin siz, sizin istemediğiniz hiç bir şeyi yapamazlar bunlar meclise girerseler de. ki zaten koca mecliste bunlar ne yapabilir ki?

    ama bu adamlar meclise giremezse ne olur biliyor musunuz? doğudan bunların çıkaracağı 55 vekilin 45'i akp'ye gider*, memlekette parlementer rejime veda eder, tek adam yönetimine geçeriz. hala bunu göremeyecek, anlamayacak kapasitedeyseniz, abi lütfen gidin kendinize bilal gibi bir arkadaş bulun, dibinden ayrılmayın, iyi anlaşırsınız siz.

    yerel seçimlerde büyükşehir'de chp'ye, ilçe'de mhp'ye oy vermiş bir kardeşiniz olarak yalvarıyorum lan, kalp gözünüzü göbeğinizi seveyim, gözünüzün yağını yiyim yapmayın etmeyin, şu seçimlerde oy vermeden önce sadece 5 dakikalığına elinize bi kağıt bi kalem alın, kağıt bulamazsanız sigara paketinin üzerine bile olur, meclise kim giriyor nasıl giriyor ne kadar giriyor kaç giriyor bir hesaplayın da şu partiyi baraj altında bırakmayın ey güzel vatandaşlarım valla olan bize olacak.

    adam zaten yıllardır herşeyi hazırlamış, başkan mı olacak sultan mı olacak belli değil. üzerinde tc yazan valilik kalmamış. yakında valiliklerde t.s. yazarlarsa -türkiye sultanlığı baabında- hiç şaşırmam. trabonsporlulara her yer t.s. olabilir de bana gelmez aga ben beşiktaşlıyım.

    bunun döneminde yandaşlara peşkeş çekilmeyen arazi kalmadı, televizyonda izlenecek kanal kalmadı, okunacak gazete kalmadı, izlenecek televizyon kalmadı, entelektüel gazetecimiz türkiye ekonomisine yön veren adam entelektüel kardeşimiz jöleli yiğit, liberalimiz rasim ozan, ceren kenar falan lan. valla utanıyorum ben artık memleketin şu haline.

    memlekette beton girmeyen koy kalmadı, orduda paşa kalmadı paşa, adamları yok yere içeri attılar, intihar etti adamlar yediremediler, koskoca 40 senesini devlete vermiş paşaları kahırlarından öldürdüler. mecliste çoğunlukları var bunların, hsyk yasasını bir değiştirdiler, adliyede bunlardan olmayan savcı hakim kalmadı. kime güveneceksin oğlum bu memlekette. 4 tane koca koca kelli felli bakan ayete saygısızlık, saatçilik, çikolata kutusu bilmem ne her bok var, adamları mahkemeye bile gönderemiyoruz mecliste peçeteye yazılmış resmi delille aklanıyorlan lan, hale bak hale.

    her türlü devlet dairesinde yandaş olmayan memur kalmadı, istanbul'un kuzeyinde ağaç kalmadı, su kaynakları ha bitti ha bitecek bi de gittiler son su kaynağının üzerine havalimanı inşaatı kurdular. hay allahım yemin ederim yazdıkça bitmiyor lan, hunimi getirin bana.

    kanal istanbul yolda, istanbul’u tırtıklaya tırtıklaya bitiremediler, şimdi avrupa yakasını kazıp ikiye böleceklermiş -olaya bak- koskoca istanbul boğazı yetmezmiş gibi sırf emlaktan rant gelir diye ikinci bir sanal boğaz yapıyor adamlar ahahahhaah tövbe tövbe gülsem mi ağlasam mı bilemedim. hes mes elektirik derken kurumayan dere kalmamış bizim memlekette, arabada bira içilecek arsa kalmamış lan arsa, her yer imara açılmış ya avm olmuş ya site. eskiden babamızın arabasını kaçırır boş tarlalarda arsalara arabadan müzik açar mal mal içip içip oynardık, geçen toplandık arkadaşlarla nostalji yapalım dedik de, ulan o bile kalmamış iki saat dolaştık eve döndük şehirlerde boş arsa yok boş arsa.

    meclis kilitlenmiş yandaş olmayan milletvekillerinin eli kolu bağlı. devlet eliyle işini kaybediyorsun sokağa çıkıyorsun dayak yiyorsun. bu düzen böyle gitmez diyorsun sokağa çıkıyorsun ya polisten job ya yandaştan sopa yiyorsun.

    parkımı elleme lan diyorsun, gaz bombası yiyorsun, ölüyorsun. öldüğün yetmiyor bir de ananı yuhlatıyorlar, bakın çok enteresan.

    memlekette bizimkine muhalif olan herkes potansiyel terörist, herkes potansiyel suçlu. gazetecileri falan geçtim hadi de koskoaca paşaların, hakimlerin çekmecesine usb bellek bırakıp kanıt diye sunup içeri falan atıyorlar bunlar lan şeytanın aklına gelmez. yarın bir gün solcusuna, ülkücüsüne, muhalifine cebine kokain koyup sokakta arama yaparlar direk mahpusa atar bunlar diye korkmaya başladım ben.

    bunları akplilere anlatıyorsun, adam çalmamışlardır diyor, pazarda patates 5 lira adam pazar fiyatları iyi diyor, enflasyon %3 açıklandı diyor, başımızdakilere laf söyleme diyor. bak diyosun bakara makara demiş, adam yoktur öyle bişey diyor, dinletiyorsun bak bu sıfırlatmış diyorsun tape dinletiyorsun, yapmışsa allah bin belasını versin ama yapmamıştır diyor(bunu diyen de benim hacı dedem) ikna edemiyorum ben akplileri. ikna olacak gibi de gözükmüyor bunlar, anlamıyorlar, fps yetmiyor bunlarda, kasıyor anlatamıyorum.

    beni anlayacak olan chpliler, mhpliler. benim akpli arkadaşım dahi yok. face'te mesela 1000 kişi ekli, bir tane akpli yok yemin ederim yok hepsi ya chpli ya mhpli. ben artık onlara sardım onlara yalvarıyorum. bir mhpliden hdp'ye oy vermesi istenir mi lan? bu nasıl bir delilik bilemiyorum ama delirdim ben valla yapıyorum her yerde. bir gün çok pis dövecekler beni de çoğu çocukluk arkadaşım s*** git diyorlar ellemiyorlar artık yılların hatrına.

    valla ben gitmek istemiyorum bu memleketten ben burda bile çok yalnızım, bir ailem bir de 3-5 dostum var hayatımda, başka yerde yaşayamam lan ben. allah rızası için yardım edin, şu adamlardan kurtulalım sonra gene söveriz birbirimize de, kavgamızı da ederiz, dalgamıza bakarız ağzımızın tadıyla.

    gomunistciliği, liberalciliği, milliyetçiliği, sağcılığı, solculuğu sonu istle biten cıyla, çiyle biten herşey şeyi bir kenara bırakın rica ediyorum bu seçimlerde.

    benim nerdeyse bütün arkadaşlarım chpli, mhpli. her toplandığımızda yok saray şu kadara mal olmuş, yok beyaz çayın kilosu bilmem kaç milyarmış, yok sıçtığı tuvalet daşı şu paraymış falan, birbirimizi avutuyoruz. sonuç ne, sonuç 0, çözüm ne? bilmiyoruz. chpliler chpye mhpliler mhpye oy verecem diyor. hay allahım. la bu 4. parti chplilerden %1 mhplilerden %1 alsa, bu adam 100 vekil kaybedecek diyorum, kimse yanaşmıyor,hep aynı cevap.

    (bkz: ben o teröristlere oy vermem)

    lan oğum bırakın bu işleri, bu seçim başka seçim, bu seçim rejim seçimi. parasında falan değilim artık ben boş boş sarayda israf var, bilmemneleri sıfırladılar muhabbetlerini bırakın lan bir birbirinizle konuşun; genel tabloyu görün bi, bilal'e sorar gibi kendinize sorun; bu adam kimdir, nedir, ne yaptı, ne yapmak istiyor, nasıl yapmak istiyor, yaparken hangi yöntemlere başvuruyor, kendi amaçları için en yakın dava arkadaşlarını bile nasıl ve ne şekilde saf dışı bırakıyor, bu adam başkan olursa bu yandaş olmayan vatandaşa ne olur, bu memlekete ne olur bir düşünün.

    (bkz: la bu ülke nereye gidiyor nereye)

    bunları düşününce insan zaten otomatik olarak bu adama karşı hangi şekilde oy verirsem bu adamı zayıflatırım, hangi şekilde bu adamı en kısa zamanda gönderirim buluyor zaten.

    adamların tarımdan anladığı yok, patatesi bile ithal ederiz diyorlar, zaten kan ağlayan çiftçiyi bir de tehdit ediyorlar.işçiden emekten anladıkları, 3 çocuk yapın da ucuz iş gücümüz olsun türkiye büyüsün diyor. madenciler ölüyor adam fıtrat diyor, elinde kutsal kitabımızı siyasetine malzeme yapıyor meydan meydan dolaşıyor adam yaavu. bunların vekili makara yapıyor diyanetten ses çıkmıyor, koskoca yaşlı başlı adam arka koltuğu masaj yapan play station donanımlı arabaya biniyor, evine devletin parasıyla jakuzi yaptırıyor. imam osurursa cemaat bilmem ne yapar diye bir söz var ya, düşünün artık devletin din işlerinden sorumlu başkanı buysa düşünün artık cemaat ne kadar büyük malzeme bırakır. bizim dandik ilçe belediyenin başkanı bile bmw 7 yle geziyor la, arabanın fiyatı 1 trilyon aylık kirası 90.000 tlymiş, öyle diyorlar. yuh diyorum başka da bir şey demiyorum, diyemiyorum, ki demek istesem kime diyeyim, kimi kime şikayet edeyim. alo başbakanlığı arayıp bak belediye başkanı 12 aylık kirası araç bedeli olarak arabayla geziyor diyip başımı belaya mı sokayım.

    bunlar kendilerine bağladılar hortumu kendilerine diyor bahçeli millet face'te paylaşıyor konuşmasıyla dalga geçiyor. haksız mı adam? haklı.

    ben devlet araba almasın demiyorum, tabi ki alacak diyanet başkanı iett’yle gezecek hali yok tabi ama bunların lüxü, arka koltuktaki play station’ı, jakuzisi, sıçmak için kullanılan bilmem kaç milyarlık tuvalet daşının parası senin benim cebimden çıkıyor güzel kardeşim. benim 2 senedir işsiz kuzenim daha devletten işsizlik parası alması gerekirken cebinde 5 parası yokken benden borç alarak ödediği aylık 213 liralık sigorta primleriyle falan bunların milyarlık tuvalet taşlarını alıyoruz milletcek.

    (bkz: sigortalı olmayanların 213 tl ödeme zorunluluğu)

    vallahi çıldırmak üzereyim, kafama huniyi takıp sokaklarda daaaaaadiiiiiii daaaaaaaaadiiiiii dolaşasım geliyor, yemin ederim, delireceğim, çıldırmak üzereyim.

    (bkz: sen türkiye'sin büyük düşün)

    allah rızası için yalvarıyorum, şu partiyi baraj altında bırakmayın lan.

    ha 30 vekil çıkarmışlar ha 60 vekil bi bok olmaz, bunlar mecliste bir bok yapamazlar ama maalesef, üzülerek kabul etmemiz gereken bir gerçek var ki, bunlar meclise giremezse, onlar meclise 330-340 la falan giriyor.

    adamların ilk işi başkanlık sistemini 335 vekille referanduma götürmek olacak bas bas bağırıyor her meydanda. adam anayasa falan tanımıyor, cb olmuş tarafsızım ben diyor ama gönlümde bi parti var ona verin 400 vekil diyor muhauahahha. yahu resmen gerizekalı yerine koyuluyoruz ya bunun başka bir açıklaması var mı?

    ben böyle bir sistem istemiyorum arkadaş, başkanlık sistemiymiş neymiş bilmiyorum iyi midir kötü müdür ama başkanlık olacaksa da illa şimdi olmasın,bunla olmasın, bunlar gittikten sonra olsun. ekmel olsun, baykal olsun, bahçeli olsun, kılıçdaroğlu olsun hatta o da olmadı bizim tüpçü yıldırım demirören olsun o bile olur. ama gerçeken ben tayyibi başkan görmek istemiyorum canım kardeşim.

    düşünün taşının iyi karar verin bu seçimde oyunuzu partiye değil, rejime vereceksiniz, farkında olun, bilinçli oy kullanın.

    eliniz gitmiyor, biliyorum bana da deseler 5 sene önce bir gün bdp’ye falan oy vereceksin has**** ordan derdim ama şimdi kendimi ortamlarda hdp'ye oy isterken buluyorum. bazen şaşırıyorum kendime, lan diyorum sen, nasıl, hdp'ye oy istersin falan soruyorum kendime ama olan bu resmen son bir senedir hdpli olmuşum ben napayım. ben kaç senelik chp parti üyesiyim lan bi de her ay hala mobill aidat ödüyorum , babam şuan koşturuyor seçimlerde beni de evlatlıktan reddecek yakında ama yapacak bir şey yok beyler. ne chp'nin ne mhp'nin tek başına iktiadara geleceği bir tablo yok ortada, yapacak birşey yok mecburuz bu adamları meclise sokmaya. ha varsa yapılacak bir şey söyleyin, varsa bu işin başka bir matematiği falan söyleyin onu yapalım. ben çok düşündüm bulamadım.

    trafoya kedi falan girmezse adamlar %2 daha oy alsa meclise girer. la cehapeliler, mehapeliler, çok mu meraklısınız bu adamı padişah yapmaya allah aşkına soruyorum. tamam hepiniz vermeyin tamam lan %1,5 chp %0,5 mhp versin , 10 yapsın 10dan sonrasını kendi aramızda hallederiz oğlum kasmayın bu kadar.

    ister beğen, ister beğenme ama bu 4. partinin barajı aşması şart.
    tek çözüm meclise 45 kafa bunlardan gireceğine yerine 60 kafa onlardan girmesi. herkes kendi partisine oy verirse adamlar 330 vekil çıkarıyor lan rejimi değiştirecek adamlar rejimi. bundan daha kötüsü ne olabilir lan, söyleyin bi bana.

    hdp’den nefret edebilirsiniz dostlar anlarım sizi, anlıyorum benim kafamda bir sürü tereddüt var hatta chp bu sene çok şaşırttı beni beyannamesiyle, ön seçimiyle, söylem değiştirmesiyle fakat çözüm değil işte, bu partiye oy vermekten başka da bir çözüm bulamamadım ben.

    ben de geziden önce nefret ediyordum ama çok gaza maruz kaldım devlet şiddetini birebir yaşadım beynimde ciddi hasar oluştu benim, çapulcu oldum ben delirdim belki de -kafamda huni var şuan-, ama artık edemiyorum, empati falan yapmaya çalışıyorum. yıllardır bize empoze ettirilenleri, çarpıtılan haberleri, ihalelerden olmamak için haber yapmayan, haber çarpıtan medya patronlarını gördüm gezi'de, basının ahmet kaya'yı nasıl kahrından öldürdüğünü anladım, acaba yıllarca biz penguenleri izlerken doğu'da neler oluyordu diye sormaya başladım ben kendime ve artık nefret edemiyorum. içimden nefret duygusunu aldı benim bu devlet, çiçek gibi bir insan oldum hatta tayyip'ten bile nefret etmiyorum artık sadece kurtulmak için ne yaparız diye düşünmekten devrelerim yandı biraz. ama siz etmeye devam edebilirsiniz tabi, zorla sevin bu partiyi oy verin demiyorum, ama aklınızda bulunsun,

    (bkz: yapacak birşey yok)

    yalvarırım şu partiyi baraj altında bırakıp bizi ellere vermeyin,
    allah rızası için diyorum bak, gözünüzün yağına yumarta kırayım.

    edit : bugün anneler günü lan, anama sövmeyin. ayrıca ben kürt ya da kürtçü falan değilim, doğru düzgün solcu bile değilim. hadi diyelim ben kürtüm ve kürtçüyüm, yiğidim aslanım zülfü livaneli'de aynı şeyi söylüyor o da mı kürtçü?
3488 entry daha
hesabın var mı? giriş yap