179 entry daha
  • daha önce anime izlemek isteyip de izleyemeyenler için bir şeyler karalamıştım. eh çok zaman oldu, onlar bitmiştir yenilerini yazmak lazım deyip devam ediyorum.

    yine spordan başlayalım;

    yowamushi pedal
    bisikletsiz yaşayamam diyenler, bisiklet benim isyanımdı! diyenler ekran başına. öyle güzel öyle harika bir anime karşınızda. onoda sakamichi adlı anime ve mangalarla kafayı bozmuş, ezik, gözlüklü ve çelimsiz otaku bir gencin muhteşem yol yarışı macerası. yaşadığı yer ve anime/manga dünyasının kabesi akahibara şehri arasında kilometrelerce yolu bisikletiyle sallana sallana gidip gelen onoda'nın kafayı yol yarışıyla bozan imaizumi ile tanışıp gelişen bisiklet hayatını izleyebilirsiniz. bisiklet yarışı daha önce hiçbir zaman bu kadar heyecanlı anlatılmamıştı.
    link

    giant killing
    ligin normal maçlarında tırt ama üç büyüklere karşı aslanlar gibi oynayan bir anadolu takımının anime şeklinde anlatılan hikayesi diyebiliriz özetle. futbol animelerinden hoşlananlar sevecektir.
    link

    fantastikle devam edelim;

    kiseijuu sei no kakuritsu
    insanların burnundan, kulağından, götünden, başından içine girerek onları ele geçiren dünya dışı varlıklardan biri baş karakterimiz izumi'nin sadece sağ kolunu kontrolü altına alabilir. bundan sonra izumi ve parazit birlikte yaşamaya başlarlar. insanlarla beslenen diğer parazitler ortaya çıktıkça olaylar da gelişmeye başlar. şimdi böyle okuyunca boktan gibi geldi biliyorum ama kesinlikle izlenmesi lazım bu animenin. farklı canlıların birlikte yaşayabilmesiyle ilgili derin bir felsefe ortaya koyuyor.
    link

    deadmen wonderland
    ağır suçlar işlemiş arıza tiplerin toplandığı ve seyirciler önünde çeşitli yarışmalar sonucu katledildiği bir hapishane düşünün. ne güzel olmaz mıydı? olurdu ama ya masum biri bu hapishaneye düşerse? hikayenin özeti bu. tabii içinde eser miktarda fantastiklik mevcut. finalinde biraz yarıda kalıyor havası var ama ne yalan söyleyeyim o ana kadar gayet güzel gidiyor.
    link

    tokyo ghoul
    tokyo'da insanlar ile beslenen ghoul'lar ve onları avlayan dedektifler arasındaki mücadelede arada kalan yarı ghoul yarı insan kaneki ken'in hikayesi. çizimleri muhteşem bir anime. 2 sezon boyunca göz banyosu yaptım şahsen. genel olarak karakterlerin iç dünyalarına değinen bir anime. o nedenle baştan sonra aksiyon arıyorsanız tavsiye etmem. lakin aksiyon sahneleri az olsa bile oldukça doyurucu.
    link

    beelzebub
    dünyanın sonunu getirecek olan şeytanın oğluna bakıcılık yapmak zorunda kalan arıza bir lise öğrencisinin hikayesi. ana, yan, figüran vs tüm karakterleriyle yerlere yatırıyor insanı. animelere has komedi anlayışına aşina iseniz karnınıza ağrılar sokacak kadar komik bölümleri mevcut. ekstra bir bilgi olarak; mangası animesinden iyidir. izledikten sonra onu da okumak lazım kısacası.
    link

    olmazsa olmazımız bilimkurgu;

    suisei no gargantia
    sağlam bir bilimkurgu animesi. yüzyıllar önce dünyadışı yaratıklar yüzünden insanoğlu uzaya kaçmak zorunda kalmıştır. (uzaydan gelen yaratıktan kaçmak için uzaya çıkmak garipmiş lan) bu süreçte de dünya waterworld* haline gelmiş ve insanlar gemilerin oluşturdu filo şehirlerde yaşamaktadır. dünyadan ayrılan güruhta yer alan ana karakterimiz her eve lazım "chamber" adlı robotu ile birlikte bir solucan deliği tarafından yutulur ve kendini dünyada bulur. bundan sonra da olaylar gelişir. animenin en çok hoşuma giden kısmı, ana karakterin döner dönmez dünyadakilerle kendi dilinde iletişim kuramamasıydı. sonuçta dil de evrim geçirir. basit ama güzel düşünülmüş bir olay.
    link

    aldnoah zero
    klasik ve güzel bir mecha animesi. yıllar önce dünyadaki bir grup mars'a göç ederek orada yaşamaya başlarlar. ancak bu grubun gelişimi dünyadakilere göre oldukça hızlı olur ve dünyayı da kontrolleri altına almaya niyetlenirler. bazı yönlerden code geass'e çok benzettim bu animeyi. zeki ana karakter, aslında dünyalı ama bir şekilde rakibin tarafına geçmiş ve prenses aşkına bizimkine engel olan yan karakter. kullanılan robotların çizimleri de code geass'tekiler ile çok benzerdi. özellikle ilk sezondan zevk alacaksınız.
    link

    btooom!
    btooom adlı online savaş oyununda dünya klasmanının zirvesindeki isimlerden biri olan sakamato adlı genç arkadaş bir gün gözlerini ıssız bir adada açar. ancak ada o kadar da ıssız değildir tabii ki. onun gibi, adaya nasıl geldiğini bilmeyen başkaları da vardır ve kısa sürede bu adada btooom! oyununun gerçeğinin oynandığını fark ederler. kısaca, sword art online'ın gerçek dünyada geçen bir versiyonu diyebiliriz.
    link

    zankyou no terror
    başıyla, sonuyla, kurgusuyla, her şeyiyle dört dörtlük bir anime. konu anlatımını uzatmayacağım çünkü oturup izlemek lazım bu animeyi. kısaca, iki gençten oluşan sfenks adlı örgütün terör eylemleri ile özelde tokyo'yu genelde japonya'yı kaosa sürüklemesini anlatıyor.
    link

    tarihi unutmayalım;

    kingdom
    antik çin'de geçen muazzam bir savaş animesi. zeka dolu savaş stratejileri ve bir vuruşta yüzlerce adamı uçuran generaller var diyeyim sen anla işte. hikayesiyle akla, çizimleriyle göze hitap ediyor.
    link

    bir adet ecchi ile de son dokunuşu yapalım;

    hagure yuusha no estetica
    çok güçlü, çok iyi dövüşen, çok karizmatik bir abimiz var. bir de kızlar falan var işte oraları buraları açılıyor alakasız yerlerde. klasik ecchi diyebiliriz.
    link

    evet, anime mönümüz hazır. afiyet olsun, yavru otakularım benim!
298 entry daha
hesabın var mı? giriş yap