64 entry daha
  • gecen mart ayi, bu sehirde kraft mi? shaft mi adini hatirlayamadigim ama rusca anlaminin "dolab" oldugunu bildigim bir mekanda canli muzik esliginde guzel bir bira iciyorum. ıceride sigara icilmiyormus, sasirdim. disari ciktim. bu canli muzik yapan 3 genc disari cikti. yanima yanasti biri ates istedikten sonra ingilizce nerelesin dedi. ıstanbul turkiye dedim. oo harika sehir dedikten sonra yaptigimiz muzigi begendin mi diye sordu. evet dedim. ıste muzikten, sevdigimiz filmlerden bahsediyoruz grupla ayak ustu. ukrayna'da boyle entel tipler bulmak zor. cocuk ukrayna'li degil, turk olsa kesin eksi yazari olurdu. oyle bir imaji var. kievliymis bunlar, minibusleri var onla gelmisler. davet ettiler biramiz var arabada icelim dediler. ne birasi ya, o mekanin biraz arkasinda buyuk bi market var. gittim viski aldim. zaten sudan ucuz. sasirdilar. durumlari memleketce kotu oldugu icin kendilerine boyle jestler yapilinca sasiriyorlar. ıstanbul'da olsak almam zaten, onemli degil burada ucuz dedim. kafam beton olunca dedim siz ukrayna'lilar biz turklerin neden sevmiyorsunuz? hayir dedi ateslendi. niye sevmeyelim. ben bazen turk oldugumu soylemeye cekiniyorum biliyor musun dedim. hayir gercekten seviyoruz dedi sarildi bana. konser sonrasi oldugu icin herhalde pis pis ter kokuyordu. sonra bazi turklerin eglence mekanlarinda yaptiklari seylerden bahsederken durdu bana bakti. dedim bu beni opecek herhalde. sen dedi, boyle ol, icten ol, buraya gercekten eglenmeye gel insanlar senin nereli oldugunu umursamaz. sen de bizden birisin dedi. gulusler, oleyler havada uctu. hadi dediler kiev'e gidiyoruz. hayir dedim ben gelemem arkadaslar. ayrildik. vedalastik. parami corabima soktuktan sonra gecenin 5'i eve dogru yurururken sunu dustum; aslinda bu ukraynalilar turkleri sevmiyor degil, kisiyi sevmiyorlar. amerikalida olsa, fransiz'da olsa onlara kotu davranan insani sevmiyor, memleketini degil.

    bir de burada yasayan ve ogrenci olan bazi tripleri var. bunlardan benim en sinir bozucu olarak buldugum "gelmeyin lan" tribi. bunu ben orada bi kac turkten de duydum, eglence yerlerinde yedigim turk omuzlarindan da anladim. kardesim size o memleketin tapusunu mu verdiler? orasi senin ulken degil? seni orada sallayan yok? her gun dersine giren hocanin da salladigi yok. okulun bitince tipis tipis buraya donecen, baban alacak ucak biletini hopp "damsiz almiyoruz be kardesim" temali ulkeye hosgeldin. birak kekoda olsa gelsin adam eglensin. o memleketi o halde getirinler utansin sen degil. veya o keko burada yapamadigi rezillikleri orada yaparken utansin. sen gul gec. zaten ulkenin civisi cikmis, bakma sen onlarin " bize fahise gozuyle bakmayin lutfen yhaa" triplerine. en gozde meslek lan ukrayna'da bu. keko gider paladiuma'a, gider morgan'a bi haltlar yer, turkun adini kotuler eyvallah. ama sen yarin oraya gittiginde turk kimliginle, kendi kisisel kimliginde git. kendini tanit, o kizlara iyi davran, her tanistiginda biraz belini buk elini op zaten turk olmana bakmiyor artik.

    onun disinda guzel sehir mi? evet. yasanir mi? siksen yasanmaz. 2000 dolara adam oldurenler, 500 dolara sevmedigin kisiyi sinir disi ettirtmeler, devlet mevlet yok. sokaklarda devriye polis yok. hasta olsam doktora gitmem orada mesela. guvensiz bir sehir. tehlike bakimindan degil, ama bi guvensizlik hakim. nasil anlatayim bilemedim. bi kavram yok yani sehirde. ulkeyi birakmislar kendi haline, oyle devam ediyor gibi sanki.

    kizlarina gelirsek, dedigim gibi iyi yaklasirsan aliyorlar seni. sen alamazsin onlari zaten, onlar seni aliyor. 10 gun kaldim ben burada, 3 gunu zorunluydu, diger 7 gunu ise keyfimeydi. 3 kizla tanistim ama bunlar tabi google'a ukrayna kizlari yazinca ilk one dokulenler gibi degildi. ama tabi buraya gore oldukca guzeller. guzelliklerinin disinda cana yakinlar, sicaklar ve plansiz muhabbet ediyolar. otururken pat diye aklindakini soyler mesela, bizimkiler gibi plan yapip 2 adim sonrasini dusunmez. ılk gece iliskiye girmek zor. cok sarhos olmasi lazim, onun da mekandan bize dusme ihtimali yuzde 20 falan. ama benim, buyuk ihtimalle gidenlerinde karsilacagi bir olay geldi basima. ki en buyuk pismanligim budur. burada yo clup diye bir yer var. evde canim sikildi grey goose(evet orada bile en pahali bu amk. el yakar namussuz) ictikten sonra beton bir halde dolasirken bu yo club'a denk geldim. 150 grivnayi verdim girdim. millet dans ediyor, turkler yine barda duran hatunlara yaziyor, aralarindan gectim. bara egildim bira istedim iciyorum bir yandan bizim turklerin kizlara yazis seklime bakip guluyorum(gulmek gerek sadece. sinirlenmeye gerek yok) kizin biri gelip rusca bisiler soyledi. dedim uzgunum ben rusca bilmiyorum. ıngilizce olarak merhaba, nerelisin dedi. turkiye istanbul dedim. el sikismalar ve isimlerimizi verdikten sonra yalniz misin dedi. sapmisim gibi gorunmemek icin arkadasi bekliyorum dedim. bu arada kizi tarif etmek gerekirse guzeldi. google gorsellerdeki kadar degildi ama sahiden guzeldi lan. neyse, istersen bizim masamiz var 3 arkadasiz orada bekle isterseniz bizi katilirsiniz dedi. masalarina baktim anani avradini hepsi guzel. bardaki kizlara asilan turklere baktim, birama baktim ve tesekkur edip ben boyle iyiyim dedim. kiz da peki dedi gitti. ukrayna'da soyle bir durum var. guvenemiyorsunuz ama ertesi gun "ya" pismanligini yasiyorsun. simdi ben onlarin masasina otursam ve kizlar hayatlarinda daha once icmedikleri ickileri sirf ben orada oldugum icin soylese, daha sonrasinda da iyi aksamlar deyip gitse. onemli olan eve atmak degil, samimi davranmasi. ama bilemiyorsun iste. belki kiz gercekten tanismak istedi ama orada da tanisabilirdik, yoksa tanisamaz miydik lan? simdi bile sabah sabah kafami kurcaladi bak. namuzssuz kiz cok hostu ya etkilemisti beni.

    neyse, siz bakmayin bu oranin tapulularina. gidin eglenin emin olun cok guzel gecer. guzel sehir. ama herkese guvenmeyin... ya da guvenin lan? guvendiginizde abuk sabuk icicekler ile hesabi sisirmezlerse, o gozlerindeki samimiligi gorurseniz bana yazin eylul ayinda orada olacagim bu sefer soz ben de guvenecegim amk.

    * hee bu arada karsi cins ile hic yakinligim olmadi, samimi insanlarla tanismadigim zannedilmesin o da oldu. bizimde kendimize gore bi gizli silahimiz var. ama soylemem.
176 entry daha
hesabın var mı? giriş yap