141 entry daha
  • kendisi yeterince umutlandırmışken, sınıf kardeşleri tarafından başka fabrikalarda da destek bulması ve reno işçilerinin sendikalara gerekli cevabı verip, "işçi kurulları oluşturduklarını" açıklamaları da ayrıca umutlandırmış ve coşturmuştur. işçi kurulu ne demektir, "sovyet" değil mi?

    ve işçi sınıfı, işçi sınıfı denmesinin sebebi daha net anlaşılabiliyor mu, en azından böyle zamanlarda? sen sokakları istediğin kadar coştur, makineleri çalıştırmayan, kontağı kapatan işçiler olmadan asla yeterli bir olgunluk sağlayamıyorsun, ne kadar istesen de. bu yüzden, devrim dediğin anca işçiyle, en azından işçinin de greve giderek verdiği bir destekle gelebiliyor. çünkü sömürü düzeni ancak o şekilde atıl hale geliyor, sistem en can alıcı yerlerinden sarsılmaya başlıyor. bu yüzden, gezi parkı'na sahip çıkıldığından da fazla grevlere sahip çıkılmalıdır.

    bir düdükten daha işlevsiz hale gelmiş sendikalar da belki biraz hiza alırlar bu onurlu hareketlerden. hâlâ bir genel grev kararı alınmaması, kronikleşmiş korkaklığın fotoğrafıdır olsa olsa.
163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap