3 entry daha
  • yuzbasini oglu isimli yazarın yancısı. ancak gündemi biraz geç takip ediyor. şöyle bir entry (bkz: #51381166) girmiş. yuzbasinin oğlunun adını ve bilgilerini açıklayamadığı minorsky'nin kürtçe sözlüğünü 3 ayrı kaynaktan gösterdiğini yazmış.

    bu entrymde (bkz: #51297166) vladimir minorsky'nin bütün çalışmalarını gösteren bibliyografyasını paylaşmış ve "kürtçe sözlük" diye bir eserinin olmadığını göstermiştim.

    minorsky'nin "kürtçe sözlük" diye bir kitabı olmadığını gösteren university of london'un "bullet of the school of oriental and african studies vol. 14, no:3'te 669-681 sayfalar arasında bulunan vladimir minorsky'nin bütün yayınlarının bibliyografyası isimli çalışmasını aşağıdaki linten görebilirsiniz.
    ***
    [http://bnk.institutkurde.org/…es/pdf/7zeh2cprqg.pdf http://bnk.institutkurde.org/…es/pdf/7zeh2cprqg.pdf]

    bibliography of the publications of professor v. minorsky. in bulletin of the school of oriental and african studies, vol. 14, no. 3, 1953, s. 669–681
    ***

    üstelik yuzbasinin oglu bile entrysinde (bkz: #51297370) minorksy kürtçe sözlüğü olmadığına ikna olmuştu. bunun yerine başka üçüncül kaynaklar kaynaklar göstermeye çabalamış ancak yine batmıştı.

    ***
    gelelim asıl konuya hadi koskoca profesör yalan söyledi ben 2 ayrı kaynak verdim diğer kaynaktan neden hiç bahsetmiyorsunuz? orada da aynı sonuç ortaya çıkıyor kürtçe'nin içindeki sözcüklerin %99'u farklı kelimelerden gelmiş.
    ***

    yuzbasinin oglu isimli yazarın minorsky'nin sözlüğü olmadığına ikna olduktan sonra anakronik hataya rağmen (1993'te yazılmış prof. çay'ın kitabına kaynak olarak 2001'de yazılmış bir kitabı göstermişti) tbabolov'un "kürt dilinin etimolojik sözlüğü" isimli kitabında böyle bir tasnif olmadığını kendisinin verdiği linkte göstermiştim. (bkz: #51310263)

    bu kadar rezilliğe rağmen halen bir şeyler yazabilecek yüzleri olması ise farklı bir yetenek.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap