• bunun bir de ev yapımı olanı vardır, uzun süre dayanır, öyle kendini bakteriye küfe vurmaz. bunu yapmak için, öncelikle güneş gören bir eviniz olması gerekmektedir.

    10 kilo domatesten yaklaşık bir kilo domates salçası elde edeceğinizi göz önünde bulundurarak, halden yeterli miktarda domates alınır. *. domatesler çok büyükçe bir kabın içerisine (ki bu kap dediğimiz varil falan gibi birşey, tencere değil yani) kafaya göre doğranır, özen gösterilmez, çürüğüne çarığına bakılmaz, yeşilleri falan çıkarılmaz. domatesler bu halde, yaklaşık bir hafta güneşte bırakılır. bu süre sonunda domatesler çürür, parça pinçik olurlar. bu hale gelen domatesler, geniş bir elekten geçirilerek, kabuklarının vs. elekte kalması sağlanır. altta kalan domates özü, bez torbalara konularak süzülmek üzere asılır. süzülen domatesler, yayvan kaplara alınır ve güneşte kurumaya bırakılır. uygun kıvama gelince tuzlanır ve kavanozlara konularak kaldırılır.

    edit: çabuk olsun diye kaynatılarak yapılan domates salçası aynı lezzeti yakalayamaz, acı acı kokar. beklemekle koruk üzüm olur demiş atalarımız.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap