7 entry daha
  • tam adı, gennady gennadyevich golovkin olan kazak boksör. adı soyadı ve patronymici üç g harfinden oluştuğu için kısaltma olarak "ggg" yazar şortunda. kendisi kazakistan'ın karaganda şehirinde doğup büyümüştür.

    hatta şöyle meşhur bir sözü vardır; bana ne zaman ırkımı sorsalar şöyle derim, babam rus annem koreli ben ise kazak'ım. yani doğup büyüdüğü topraklara olan minnetini ve halk sevgisini bu şekilde dile getirmiş, vefakar bir insandır kendisi. videosu: https://www.youtube.com/watch?v=bjgqwor2ej8

    maçlara kazakistan milli marşı ve milli kıyafetleriyle çıkarak elin amerikalısının aklını alır. oralarda türk lehçelerinden birisiyle söylenen marşı insanlara ezberletmiş olması bile kendisini baş tacı etmeye yeter bence.

    17 mayıs 2015'de monroe ile çıktığı müsabaka kendi ve boks tarihi adına yeni rekorlara vesile oldu. 14'üncü defa unvanını korumak için ringe çıkan golovkin, maçı teknik nakavtla kazandı ve böylece mike tyson’un rekorunu da kırmış oldu. 33. karşılaşmasında 33 defa kazanan 33 yaşındaki golovkin, monroe’yi 6'ncı raundda üç defa devirmeyi başardı. böylece monroe jr. maçı teknik nakavtla kaybetmiş oldu. bu karşılaşmada isabetli yumruk açısından da golovkin tarihe geçti. golovkin 6 raundluk maç boyunca 297 yumruk attı. bunlardan 133'ü isabet buldu. böylece golovkin şu an orta sıklette gelmiş geçmiş en yüksek nakavt oranına sahip boksör olmuş oldu.

    nazar değmesin, makine gibi adam.

    (bkz: ggg)
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap