6 entry daha
  • heykele bakan atatürk ilkokulu'nun arkasındaki tiyatro salonunu belediye bürolarına çevirmeyi başarmış chp'li belediye.

    çok güzel bir tiyatro salonu idi orası.

    üstelik yüksek tavanlı bir yeri nasıl kıyıp, belediye memurlarına bölerek vermeyi başardılar bilemedim.

    bakmaya da dayanamayacağım için içeri girmedim.

    .

    edit: tenkitime bir yazarımız mesajla "(...) düğerek yolu üzerindeki kültür merkezi yapılınca (...) bahsettiğiniz yer de artık daha iyileri olduğu için eskisi gibi önemli bir işleve sahip değil bence. ama yine de bürolara dönüştürülmesi tartışılabilir tabi. ama eleştirmeden önce bahsettiğim hususları dikkate almakta fayda var" diyerek belediyeyi biraz savunmuş.

    haklı gibi görünüyor. ama:

    1. daha iyisi yapılınca eski tiyatro salonu kapatılmalı mı?

    2. eskisi şehrin gerçekten merkezinde idi. yenisi düğerek köyü yolunda ve belli yaşın üstünde hiç kimsenin otomobili yoksa kolay kolay gideceği bir yerde değil. resmen şehir dışı orası.

    evet, yenisinde tiyatro da seyrettim. ama, iktidarların yönettiği özel idarenin de oyununa gelmiş belediye. mesela özel idareye geçen birçok yer var büyükşehir olurken. bunların hiçbirini belediyeye tahsis etmiyor da, tiyatroyu yık kendine büro yap diye belediyeye veriyor.

    böylece memurlarına büro yapan belediye farkında olmadan, valiliğin aracılığıyla "tiyatro yıkan chp'li belediye" oluyor. biraz zekâ lütfen.

    (aklıma nedense, karayollarının köprülü kavşak yapmak için, yalova'daki ağaçları chp'li belediye başkanına katlettirmesi ve reis-i cumhur'un her gün "yalova'da ağaçlar kesilirken neredeydiniz eyyy geziciler" demesi geldi nedense ve apansız.)

    eski bir tiyatrocu olarak tiyatro binası konusunda hassasım.

    gene de, en iyi altinci adam'a fikirlerimi daha da açmama neden olduğu çin teşekkür etmeliyim.

    (not: çocukluğumda bir tiyatro binası daha vardı sahnesi küçücük. askeri mahfel. oraya hiç girilmiyor artık. askerler de bunu yasaklamış iyi mi?)
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap