4 entry daha
  • islamiyet'in hüküm sürdüğü topraklarda baş göstermesi oldukça zor olan ideoloji. islamiyet denilen şey, (eğer arap değilseniz) milliyetçilik ile taban tabana zıttır.

    islamiyet diye bilinen ama aslında arap emperyalizmi olan ideolojinin, başka kültürleri nasıl yok ettiğini tarih yazıyor. en basitinden türk tarihinde kardeşi kardeşe düşman eden de islamiyet'in kendisidir. satuk buğra han'ın adını abdülmelik diye değiştirmesi bir yana, türk oğlu türk amcasıyla fergana'da savaşmıştır.

    bugün sokaktaki ortalama insana sorulsun, "tanıdığınız veya akrabanız ateist mi olsun, ışid'e veya nusra'ya mı katılsın?" diye. %95 gibi bir ihtimalle "ışid'e veya nusra'ya katılsın" diye cevaplanır bu soru bu ülkede. müslüman terörist, ateist milliyetçiden daha iyi bu halkın gözünde.

    atatürk'ün türk millyetçiliği tanımı şöyle: "türkiye cumhuriyeti sınırları dahilinde yaşayan, türk dili ile konuşan türk kültürü ile yetişen, türk ülküsünü benimseyen her vatandaş, hangi din ve mezhepten olursa olsun türk’tür, türk milliyetçisidir. biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve türk milliyetçisiyiz. cumhuriyetimizin dayanağı türk toplumudur. bu toplumun fertleri ne kadar türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur."

    din veya mezhep fark etmeksizin bir tanım yapmış atatürk. seküler milliyetçilik, atatürk'ün yaptığı tanımdaki gibi bir milliyetçiliktir.
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap