210 entry daha
  • hakkinda yazilanlari gordukten sonra 'allah herkese eksisozluk yazari guveni versin' dedigim ekonomist.

    burada tabii ki kemal dervis' in fikirlerini begenmeyip somut bir sekilde elestiren yazarlari ayri tutuyorum cunku bu herkesin en dogal hakki. ancak sozum 'ekonomiden anlamiyor yeaaa' deyip iktisada giris dersinde butunlemeye kalan dostlara.

    bak dostum, kendisiyle hayatimda iki kere konusmuslugum vardir ve her seyden once, onca basarisina rağmen, egosu tavan yapmamis, gayet duzeyli ve mantikli bir insandir. yani baskalarina saygili olmak gibi temel bir olguyu coktan kavramis...

    ikincisi, lse' de lisans ve master yapip, princeton' da ekonomi doktorasi yapmis, yillarca dunya bankasi'nda ve uluslararasi enstitülerde calismis ve su anda columbia universitesi' nde ders vermekten olan birisine bu adam ekonomiden anlamiyor deme gafletinde bulunabilmen icin en az onun kadar iyi yayinlarinin olmasi gerekir. yani yaparsin analizini, teorini gelistirirsin sonra dersin ki "bak kemal bu isin senin dedigin gibi degil aslinda".

    tekrar'dan bilal'e anlatir gibi anlatmak gerekirse... elestir, fikirlerini begenme buna zaten kimsenin itirazi yok, fakat 'ekonomi'den anlamaz' deme cunku komik oluyorsun...

    ya da ikinci ihtimal: eksi' deki yazarlarin bir cogu bir yandan mit'de ders verirken diger yandada sozlukte yaziyor, zira bu ozguvenin baska bir aciklamasi olamaz.
454 entry daha
hesabın var mı? giriş yap