8 entry daha
  • pek bir olayi olmayan bir film.

    guzel goruntulere sahip ve iyi oyuncular oynuyor ve ciddi meselelerle ilgileniyor. ama o kadar. asagida ayrintilarini yazacagim vasat bir finali var. karakterlerin inandiriciliktan uzak, mantiksiz tercihleri ve tepkileriyle ailenin icinde bulundugu durum dramatize edilmek isteniyor:

    --- spoiler ---

    filmin sonunda marcus ve steph'in anneye olan tepkileri gereksiz ve sacma.

    marcus acisindan bakarsak, kizi ve rebecca'yi kendi cesaretlendiriyor kenya'ya gitsinler diye ve orada baslarina gelen beklenmedik olaydan dolayi rebecca'yi sucluyor. onceden sirf bu seyahati ayarlayan adamin sozune kanip guvenli olduguna ikna olmasina ragmen rebecca'ya "hani guvenliydi gittiginiz yer" gibisinden sorular soruyor. ee be kardesim, "guvenli yer" afrika icin ayri avrupa icin ayri anlama gelir, o kadar tepki verecegine bunu kizini ve karini cesaretlendirmeden dusunecektin.

    hem steph hem de marcus acisindan bakarsak, steph cocuktur diyip gececegimiz bir durum yok diye dusunuyorum. o kadar da kucuk degil. o da babasiyla birlikte annesini sucluyor "hani artik savas fotografciligini birakacaktin" diye. kadin bu sozu vermisti, dogrudur; ama beklenmedik bir olay geliyor baslarina, guvenli diye gittikleri yerde bir saldiri oluyor ve rebecca bu firsati degerlendirmek istiyor. catismayi fotografliyor. orada iken bunu istemesi manasiz degil, anlasilmaz da degil. sonucta kadin savas alanlarina gitmeyecegim diye soz verip, sonradan gelen bir teklifle dogrudan savas fotografciligi icin seyahate cikmiyor. beklenmedik bir durum oluyor falan... zaten oradaki yetersiz guvenlik onlemlerini gordugu icin de biraz son dakka foto cekmeye karar veriyor ki filmin sonunda bolgeye ek guvenlik onlemleri alindigini goruyoruz.

    --- spoiler ---

    kisacasi anlamsiz bir duygusallik var filmin sonunda zaten cok iyi olmayan senaryo kalitesi iyice olmasa da biraz daha dusuyor filmin sonunda. ben 5/10 verdim.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap