136 entry daha
  • hala burada meşru platform, politika diyenler var. çoğunun da iyi niyetli olduğuna, türkiye için çok güzel umutları olduğuna eminim. ama bu kadar naif olmamak lazım.

    tarih tekerrürden ibarettir. 10 yıl geri sar, benzer tartışmalar "din" konsepti altında akp başa geldiğinde yapıldı. insanların gayet makul çekingeceleri vardı. bunları en sonunda yetmez ama evet diyerek büyük bir pişkinlikle göz ardi ettiler. bugüne gel, bulunduğumuz durum ortada. aynı hatayı tekrar yapmamak lazım.

    bonus tiyatro oyununa saldiri: (bkz: #51569387)

    bu yuzden, ulkemizi dusunmeden, tamamen kendi cikarlari icin kurulmus bir partinin yarin baraji gecince akp ile koalisyon kurmayacaginin hicbir garantisi yok. olursa da zerre sasirmam. piskinlik akiyor memleketten.

    son olarak biraz da konu disi olacak ama, menderes'in başa geldigi secimlerden beri de temiz bir oylama yaptigimiz muamma benim icin. bir ulke bu kadar iyi giderken, 180 derece donup geri kalan 60 kusur yilda bu kadar kotu gidemez. komplo teorisi falan diye gulup geciyoruz ama, iran hakkinda ortaya cikanlari goz onune alirsak, hakikaten bir dis mihrak mudahelesi olasilik disi degil bizim icin. bu yuzden hic icime sinmiyor hdp gibi ayrilikci bir partinin bu kadar on planda olmasi. ote yandan isin chp kismi da hic acici degil. son zamanlarda one cikan ani amerika ziyaretleri, selin sayek boke'nin one cikmasi kemal dervis ve ekonomiyi duzeltmesine ragmen siyaset arenasinda attigi kazik zamanlarini andirmasi. ve tum bunlarin disinda yine secim gunu bir suru oyun ne kadar ugrasirsak ugrasalim cope atilacak yok sayilacak olmasi. icim sikiliyor vallahi.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap