917 entry daha
  • şöyle sıralayabileceğim tavsiyelerdir;

    0- rejim, diyet vb. yapmayın; hayat tarzınızı değiştirin. "amaan ben öyle yaşayamam, kıçımı kaldırıp spor yapamam ki ben spor sevmiyorum çok saçma, nerde benim 2,5 iskenderim? künefe yok muydu acaba?" diyorsanız aşağıda yazdıklarımı okumayın.

    1- şeker içeren hiçbir şey (çikolata, baklava, lokum, kek vs.), kızartma, hamur işi, aşırı tuz ve abur-cubur (cips, kola, ice-tea, vs.) tüketmeyin. tüketmeyin dediysem, evet; ağzınıza dahi sürmeyin. işlenmiş şeker, tüketmesi günah olması gereken domuz etinden ve alkolden daha zararlı bir zehirdir. bu nedenle şeker içeren hiçbir şeyi ağzınıza sürmeyin. tatlı krizi gibi bir şey yaşıyorsanız küçük bir parça bitter çikolatayı ağzınızda yavaş yavaş eritebilirsiniz.
    2- yeşil çay, greyfurt, balık, badem, ceviz, sebze yemekleri, yumurta, yağsız süt ürünleri sağlıklı besinler kategorisine girer. bunları tükettiğiniz zaman homoseksüel olmuyorsunuz. ince pipili * insanların bu tarz ("olm ibne misin yeşil çay içiyorsun roaorhaoroharaoahar!") sataşmalarına aldırmayın.
    3- spor yapın. hiit antrenmanını öneririm. yağ yakmanın açık formülüdür. ağırlık çalışmak istiyorsanız, nasıl etkili yapıldığıyla ilgili birçok yazı var. fitsharp adlı dergiyi incelemenizi öneririm.
    4- öğünlerinizi bir gece önceden planlayıp hazırlayın. yöneticileriniz sizi keçi kemirmeye götürürse en az zararla atlatacağınız besinlere yönelin. ağzınıza zorla, içine bal doldurulmuş ve öküzyağında kızartılmış yaban domuzu işkembesi sokmaya çalışan insanları hayatınızdan uzaklaştırın.
    5- uyuyun. "aa ben 4 saat uyuyorum hiçbişi olmuyo. yetiyo bana" demeyin. diyenlere "yav he he" deyip geçin. uykunuzu alın.
    6- sigara içmeyin. 1 dal sigara yaptığınız sporun bütün faydasını yok eder.
    7- alkol seviyorsanız en masumu olan şarabı içebilirsiniz. abartıp her gün 1 şişe içmemek suretiyle. rakıyı çok seviyorsanız yapılışını öğrenin. vazgeçirme etkisi yapabilir.
    8- türk mutfağındaki bütün yemeklerden uzak durun. örn; iskender, bütün diğer kebaplar, mantı, imam bayıldı, lahmacun, pide vb. bu yiyeceklerin içerdikleri yağın proteinin vs. bir faydasını göreceğinizi sanmıyorum. sabah kahvaltıda kavurmalı yumurta, sucuk ve nutella gömdükten 3 saat sonra öğle yemeğinde 1,5 iskender tıkınan "ayh ben niye kilo veremiyorum yaaa yapamıyoruuuum" diyen insanları düşünerek motive olabilirsiniz.
    9- beslenmek ile tıkınmak arasındaki farkı bilin. tıkınmak işleminin arada bir yapılmasında sakınca yoktur. aksine cheat day dediğimiz gereğinden fazla kalori alınan öğünlerin kilo vermeye yardımcı olduğu kanıtlanmış bir şeydir.
    10- bütün bu maddelerin bilincinde yaşayın; ancak "bakalım bugün kaç tane badem yemişim" şeklinde kafayı sıyırmayın. bilinçli beslenmek fikrini benimseyin. kalori hesabı yapan nevrotik davranışları sürekli hale getirmeyin.

    sonra sağlıklı vücudunuzun tadını çıkartabilirsiniz. artık işyerindeyken göbeğinizi masanın altına saklamak veya kıçınızın pantolonlara sığmaması gibi bir derdiniz olmayacaktır. *
10068 entry daha
hesabın var mı? giriş yap