24 entry daha
  • lagavulin ile karşılaştırmamak lazım. talisker, caol ila, ardbeg ile de. highland ve speyside viskileri arpayı turba ile kurutma geleneğinin ilk kaybolduğu bölgelerdendir. dolayısıyla is kokusu azdır, aslında yok değildir (yüzde 5-10 arası turba kullanılıyor yine de) ama pek belli olmuyor, kalan da damıtım anında azalıyor.

    diğer glen'lerle de karıştırmak akıl karı olmayabilir zira her markanın farklı serileri oluyor, gelnmorangie original'i glenlivet 25 ile karşılaştırırsan tabii ki glenlivet ağır basar fakat genel olarak benzer seviyedeki viskileri kıyasa tabi tutarsak glenmorangie daha iyidir. glenfiddich zaten yarışamaz.

    illa glen yapacağım diyorsanız, glenrothes'un 1991 vintage'ını bulacaksınız, yani parayı bayılacaksınız. 1998 ve 2001 de iyiymiş diyorlar henüz tatmadım, bulursanız 1995'i gözü kapalı alabilirsiniz ona kefilim.

    dönelim glenmorangie'ye, lasanta ve nectar d'or serileri biraz abartılı ürünler. genel geçer kitleye beğendirmek için olabilir ama kaliteli ve lezzetli olsalar da biraz karaktersizler. abartı derecede yumuşak. yani how many times should we taste woody, fruity, oaky things ?
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap