66 entry daha
  • facebook'taki arkadaşlarımın genel zeka / stratejik düşünme yeteneğini gördüğüm sabah olmuştur. şimdi 3 klasmanda sıralanıyorlar:

    1- hdp'ye oy verenler: bu adamlar üçe ayrılıyor: gerçek kürt, azınlıkları destekleyen türkler ve benim gibi, siyasi partilerden hiçbir bok beklememesine rağmen, sadece bazı pezevenklerin yargılanma ihtimalini sevenler. bunlar bana göre en yüksek zeka düzeyini oluşturuyor çünkü bağlamı algılayıp, ona göre seçim yapan adamlar. hdp barajı geçmese başkanlık sistemi %100 gelecek miydi? gelecekti. akp'nin diktatörlüğünün dozu artacak mıydı? artacaktı. o zaman tek çaremiz hdp oluyordu.

    2- şehit edebiyatı yapanlar: bunlar bence vasat bir zekaya sahip adamlar. şehit retoriğinin kendilerini sömürmek için uydurulmuş sahte bir unvan olduğunu, şehitlik için teoride allahtan akreditasyon alınması gerektiğini ve bunu herhangi bir hükümetin başaramayacağını bilmiyorlar sadece. biri güzelce anlatsa muhtemelen uyanırlar. analar ağlamasın diye iğrenç bir söylemleri var. analar gerizekalı olmayıp ayaklansın o zaman. oğullarını askere göndermesinler. mesleği askerlik olan insanlar varken boku bokuna ölen insanlara prim vermesinler. ayrıca teröristlerin meclise girişi kesinlikle hdp ile olmadı. bütün ortadoğuda öso'dan ışid'e kadar bütün terör örgütlerini parayla, silahla destekleyenler 13 yıldır meclisteydi zaten. kendi oylarını artırmak için düşman yaratmak amacıyla pkk'yı düştüğü delikten geri çıkarıp eski yerine koyanlar 13 yıldır meclisteydi. o yüzden bırakın "terörüsler meclise girdi" goygoyunu. bunu yaptıkça daha aptal görünüyorsunuz.

    3- akp'li akrabalar: buna akrabalar diyorum çünkü akp'li bir arkadaşım yok. bu adamlar düz gerizekalı ve hayatsız yaratıklar. haklarında başka bi şey söylemeye gerek yok. adamların hayatı olmadığı için herhangi bir beklentileri de yok. akşamları tv izleyip çay içiyorlar. haftada 200 gram et yiyorlar ve onlar için normal olan bu. onlara göre "türkiye kaosu seçti". hacı kaos olsa hayatına biraz hareket gelir bence. senin açından da iyi olur.

    edit: bi de 12 kelimeden falan oluşan dağarcıklarına kaos'u da eklemişler ya, çok etkilendim. birtakım akrabalarım kaos kelimesini baya baya cümle içinde kullanıyor artık. gerçi bi tanesi "kağos" olarak öğrenmiş ama olsun, ben onun iyi niyetine güveniyorum. yemin ederim gözlerim yaşardı. belki bir gün... bir gün burdan kaos teorisine ve hatta randomness'a bile geçerler, kim bilir :')
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap