10897 entry daha
  • benim de teorim var açılın hele bi.

    --------spoiler--------

    s05e08’de jon snow’un ak gezeni valyrian çeliğinden yapılma kılıcıyla tuz buz etmesi sonucu öğrendik ki bu zalim ırkı ejdercamı kullanmadan da öldürmenin yolları var. kitapları okumasam da bazı kaynaklarda bu valyrian çeliğinin dragonsteel olarak adlandırıldığını görüyorum. anlaşılan o ki, valyrian çeliği ejderha nefesi ve çeşitli büyüler katılarak yapılan bir çelik türü. teorimin birinci ayağı bu. bunu sol arka cebimize atıyoruz.

    diğer yanda ise herkesin oturmak için can attığı, hükümdarların öldüğü, yaz günü serin tutan, kış günü cırcır eden demir taht var. tarihi belgelere baktığımızda, aegon the conquerer savaşı kazanıp westeros’u fethettiği zaman kendisine karşı savaşanların kılıçlarını ejderha nefesinde eriterek yaptırmış bu tahtı. bu da sağ arka cepte.

    ellerimizi iki cebimize soktuğumuzda teorimizin kaynağını somut olarak tutuyor olacağız. eğer valyrian çeliği ejderha nefesi mamülüyse, normal bir çeliği de ejderha nefesi ile eritip taht yaptıysak, o da valyrian çeliğinden bir taht olma ihtimaline sahip. demek ki belki de elimizde tonlarca valyrian çeliği var ama farkında değiliz. işimiz gücümüz seks, savaş, ensest, entrika, adam kayırma, kral zehirleme, türlü şerefsizlik.

    tahminim şudur ki; gün gelip de ak gezen reyizler (cc) king’s landing surlarına dayandığında, bu taht eritilecek, binlerce kılıç yapılıp kings landing'e sığınmış bir ittifak ordusuna dağıtılacak. ironik bir şekilde tüm halkların uğrunda savaştığı taht, yine tüm halkların kurtuluşu olacak ve herkes anlayacak ki taht yalan dünya yalan. ardından belli olmaz, belki de bir bir koalisyon hükümeti kurulacak.

    --------spoiler--------

    demişti diyebilin diye buraya yazıyorum.
31366 entry daha
hesabın var mı? giriş yap