5 entry daha
  • yaptığım piyasa analizlerine göre piyasadaki en ucuz araba kiralama şirketi.

    pek arabalarla iç dışlı biri değilim; usta şöför de değilim. geçtiğimiz nisan ayında araba kiralamam elzem oldu. çevremde sordum soruşturdum; herkes havaalanındaki firmalardan kiralamamın uygun olduğu söylemişti. öyle ya merdiven altı şirketlere ne kadar güven olabilirdi ki?

    anadolujet'in enterprise'la yaptığı kampanya dikkatimi çekmişti. firmanın web sitesini tavaf ederek, hayatında adam akıllı araba kullanmayan ben hangi aracı kiralayım derdine düşmüştüm. 80 küsür tl'ye fiesta (otomatik dizel) dikkatimi çekmiştim; ama o da ne vw golf (dizel otomatik) de 99 tl'ye kiralayabileceğimi fark ettim. tabi bahsettiğim fiyatlar anadolujet bileti olanlar için geçerli. sokarım bu işe dedim; biraz daha verip vw golf'e binmek daha mantıklı geldi. hemen rezervasyonumu izmir havalimanı olarak yaptım.

    rezervasyonu yaparken, ekşi sözlük'e bakmak hiç aklıma gelmemişti. hemen başlığı açıp yazılanlara hızlıca göz gezdirdim. yazılanlara bakılırsa rezervasyonu internetten yaptıktan sonra mutlaka şubeyi aramam gerektiğini bir çırpıda öğrendim.

    ekşici piçler haklılarmış. zira internetten yapılan rezervasyona çok güven duymamak gerekiyor. şubede vw golf'un sınırlı sayıda olduğunu ilgili arkadaşlardan öğrendim. eğer kiralayacağım gün ellerinde vw golf yoksa; corolla verebileceklerini öğrendim. adama yalvar yakar kiralayacağım gün vw golf ayarlayıp ayarlayamayacaklarını sordum; yalan yok o ana kadar herhangi bir olumsuzluk hissetmedim. hatta arabayı kiralayacağım güne kadar şubeyi defalarca aramama ve beni hafızalarına kazımış olmalarına rağmen bir umursamamazlıkla karşılaşmadım.

    günlerdir beklediğim gün geldi ve rezervasyonum olan vw golf'u kiraladım. şimdi burada önemli bir noktayı vurgulamam gerek. entry'min başında arabalar ve araç kiralama konusunda toy olduğumu belirtmiştim. siz siz olun araç kiraladığınız firmalardan mutlaka mini/maxi araç hasar sigortası yaptırın. ben yaptırmadım ve arabayı teslim ederken tampon çizilmesinden kaynaklı tarafımdan 480 tl ücret kesileceğini öğrendim.

    tamponun durumuna bakmak isterseniz

    inanın aracı otoyolda kullandım bu sürtülme nasıl; ne zaman olduğu benim için hala gizemdir. kafamdaki tek ihtimal avm otoparkında olduğu yönünde. ben bu çizilmeyi çok sonradan fark ettim. o an; nasılsa arabanın kaskosu var firma karşılar dedim ve yoluma devam ettim. maalesef işler rent a car'lar için öyle yürümüyormuş.

    arabayı teslim ederken belki adamlar hasarı görmez dedim; ama bu tutumum da sahtekarlığa giriyor gibiydi. aslında hala ümidim vardı "tamamdır kasko firmamızla hallederiz" türü cümleler duymayı bekledim.

    kiralama öncesi enterprise diğer firmaların yaptığı gibi 500 tl'yi provizyon ücreti olarak kesmişti. hasarı buradan keseriz ve size kesilecek parayı telefonla bildiririz dediler.

    yaklaşık bir hafta sonra arandım ve hasarın 480 tl'yi bulduğunu söylediler. her normal insan gibi bunun çok olduğu söyledim ve adının berk olduğunu öğrendiğim şube çalışanın son derece saygısız bir üslubuyla da uğraşmak durumunda kaldım. zira o an 480 tl'nin göte girmesini düşünürken şube çalışanın tavrıyla uğraşmak zorunda kalmıştım. o an sakinleştirilmesi ve açıklama yapılması gereken kişinin ben olması gerekirken berk ağamızı sakinleştirmeye uğraşır buldum kendimi. berk ağamızın tehditlerinin ardından müşteri hizmetlerini aradım ve karşılaştığım durumu izah ettim ve söz konusu hasarın çok tuttuğundan yakındım. adını hatırlamadığım kişi hasarı tekrar kontrol ettirileceğini ve berk ağamızın üslubundan ötürü özür diledi.

    yanlış hatırlamıyorsam ertesi gün tekrar arandım ve çamurlukta meydana gelen hasarın tarafımdan alınmayacağını öğrendim. bu durumda firmaya 240 tl ödemem gerektiği belirtildi.

    tabi bunu buraya kadar okuyanlar hatanın biraz da bende olduğunu söyleyeceklerdir. haklılar da. peki ben bunları buraya neden yazdım? benim yaptığım basit bir ihmali yapmayın diye elbette. kiraladığınız araç ne olursa olsun mutlaka mini hasar sigortası yaptırın ve aracı teslim ederken tutanağa yazılan hasara eklemeler yapılmasını engelleyin (misal yazılan hasardan sonra çizgi vs. çekin)

    diğer yazarların bahsettiği gibi web sitesindeki bilgilere tam güvenmeyim; hatta ve hatta araç rezerve etmeden önce mutlaka şubeyle temasa geçin.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap