2 entry daha
  • uluslararası çalışma örgütü'nün 2015 raporuna göre dünya genelinde çocuk işçi sayısı 168 milyon. bu rapordaki verilerin net sayıları vermediği de aşikar. üstüne bir de kayıtları hiçbir şekilde tutulmayan, merdiven altı çalıştırılan çocuk işçileri de hesaba katınca nefes alamayacak gibi oluyorum. dünyada var olan mevcut düzene ne kadar saydırsam da soluk olmuyor.

    üzerimize sihirli bir değnek değmediği sürece maalesef mevcut düzenin bir anda değişmeyeceğinin hepimiz farkındayız. ama bu mücadele gününün basında en az anneler günü, sevgililer günü ya da benzerleri kadar yer alması çok zor değil; çocukların çalıştırılmasının önüne geçmek adına çok daha fazla kampanya uygulanıp çeşitli projelerin hayata geçirilmesi ise imkansız değil, yeter ki mücadele etme arzumuzu yitirmeyelim.

    bianet'te yayınlanan beyza kural'ın hazırladığı haberi okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyor; keşke hiçbir çocuğun hayali "büyüyünce su satacağım" kadar sınırlı olmasa, keşke herkes bunun önüne geçmek için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışsa...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap