2 entry daha
  • kalküta' dan yola çıktığı bir uçuşunda, uçağı iki motorunu kaybetti ve alev alarak suriye çöllerine çakıldı. uçaktan mucize eseri sağ olarak kurtulan roddenberry, kurtulan tek kıdemli memur olduğundan kurtarma çalışmaları için büyük çaba sarfetti. daha sonra kendisine bu gayretlerinden dolayı bir ödül de verildi.

    roddenberry bir süre daha uçmaya devam etti ve daha sonra bu işi bıraktı. televizyonla o sıralarda çalıştı. bu yeni aletin parlak geleceğini doğru tahmin ederek hollywood' a gitti, ancak tek bulduğu hayal kırıklığıydı. çünkü o sıralar yeni yeni yerleşen tlevizyon dünyasında yeni yazarlar için çok az imkan vardı. bu yüzden, bir arkadaşının tavsiyesiyle los angeles polisi' ne katıldı. zaten polis bir aileden geldiği için bu pek da anormal değildi.

    polis departmanındaki bir dizi tesadüfler sonucu, özellikle de los angeles polisi' ni tanıtmaya yönelik bir program sayesinde, tv dünyasında yazarlığa adım attı. çavuş rütbesine terfi ettiği sıralar, "goodyear theater", "dragnet", "four star theater" gibi şovlara senaryolar yazıyordu. bir süre sonra, iki işi birlikte yürütemeyeceğini anladı ve istemeyerek de olsa polisliği bırakmak zorunda kaldı. böylece artık tüm gün çalışan bir yazar olmuştu. "have gun, will travel" dizisinde yazarlık yaptı. kendi yaratıp yapımcılığını üstlendiği "the lieutenant" dizisini hazırladı.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap