1 entry daha
  • ilk bölümü ile beni diline, mizahına hayran bırakmış ilhami algör tazeciği.
    biriken bir kaç kitap vardı internet alışverişini bekleyen lakin gönlüm el vermedi; dayanamadım o canım satırlara rast gelince. mecnun'unu bulan leyla gibiyim.

    bir kısmını buraya bırakmalı şimdi, tadımlık. seveni çok olsun diye.

    "büyüdüm. kahraman olamadım. beceremediğimi fark ettiğimde canım sıkıldı. başım ağrıdı. doktora gittim. 'sizde reel ile ideal çatışması var.' dedi doktor.

    (...)

    mevsim ağustos sonuna doğru idi. kara üzüm yemeye az kalmış idi. vapurun kıç güvertesinde oturuyordum. yakınımda bir kadın oturuyordu. denize bakıyordu. denize bakarken acaba kendi içinde nelere bakıyordu? nasıl oldu ise kitap kadına yakın düştü. eğildi aldı, bana verdi. verirken 'bir insanı elindeki kitabı düşürecek kadar güldüren ne olabilir? veya sizde var mı biraz?' aralığında yüzüme baktı. anladım bakışını.

    dedim ki, "ey tanımadığı biri için zahmete giren cesur kadın, beni güldüren ve o esnada kitabın elimden düşmesine sebep olan cümleyi size takdim etsem, 'ne var ki bunda?' diyebilirsiniz. fakat o cümle, reel ile ideal çatışmasıyla başı ağrımış biri olarak bende bir yerlere denk geldi ve 'bir hayal olmuş sana' tespiti ile kendini aştı."

    derken vapur yanaştı. herkes yoluna gitti. ben de keyfini kederine dürüm etmiş olarak sokağıma döndüm. dönerken alışveriş ettim. beyaz peynir, siyah zeytin, kara ekmek, 20'lik rakı aldım. konu bu mu? bilmiyorum. ne desem yalan olur."
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap