17 entry daha
  • ilginç bir şekilde sanırım 40 yılda bir o taraftan geçenler tarafından (ne bilim hastane var orada oraya gidiyordur belki ya da gıda çarşısında işi vardır) garip garip bilgiler yazılmış hakkında. sanırım bu arkadaşlar tepeciği komple kuruçay sanıyorlar, yok ole bişi. kadifekale'den salınınca kurucay'a ulaşabilecegini düşünen arkadaş var,bu kesinlikle o bahsettiklerimden.

    kadifekale'den aşağı salınırsanız basmaneye ulaşırsınız, ya da kapılar'a yada yesildere'ye ama bunların içinde kuruçay yoktur. zira kadifekale'den kurucay'a ulaşmak isterseniz öncelikle yeşildere sonrasında tepecik/yenidoğan (çukur mahalle adıyla da bilinir) en sonunda da zeytinlik mahallesini gecmeniz gerekir. tabi tüm bu yolu katederken götü elinize alma ihtimaliniz bir hayli yüksek. adı kuruçay değil diye bu bahsettiğim yerleri güvenli yerler zannetmeyin. cükünüzü keserler, bir bakmışsınız gitmiş.

    lakin ki ille de gidicem ben, farklı bir deneyim yaşamak istiyorum diyorsanız eğer, mutlaka ama mutlaka tanıdık birisini bulun ve onunla gidin. sakın ha sakın o kişinin yanından ayrılmayın. öyle misafiri a.s. laflarıyla kurtaramazsınız götü. tabi ki illa hemen sizin yalnız olduğunuzu görünce kesme işlemine başlayacak değiller. önce bi salça olurlar, sonra keserler. fakat ilginçtir (ki değil aslında romanları tanıdıktan sonra) tanıdık biriyle birkaç defa gidip götü elinize almadiysaniz eğer, o mahallenin eğlenceli farklı yüzünü de görme şansınız var. roman mahallesi olm sonuçta kriminal hayatlarının oluşturduğu bariyeri geçtikten sonra ailelerle dolu roman kültürüyle çevrelenmiş güzel mahalle yada ne bileyim oralarda büyüyünce aşina oluyorsunuz birçok şeye.

    hilal'de değişik bir mekandır bak. kibariye oralıymış bak, babannem anlatır. anasıyla zamanında iki çift laf etmislikleri varmış. zamanında tekelde çalışırlarken hilal'den ( ne sandınız amk roman mahalleri her zaman böyle degildi) geçerlermiş öyle tanışmışlar. neyse iyisimi siz çankaya'dan öteye gitmeyin. zaten basmane'ye ayak bastığınız anda şehrin havasının birden nasıl değiştiğine tanık olacaksınız ve anlayacaksınız ki siz çok yanlış yere gelmissiniz.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap