3 entry daha
  • öğrenci olup tek başına çıkamayacaklar için madde madde yazayım elimden geldiğince. öncelikle ev arkadaşı seçerken;

    - ekonomik durumun el veriyorsa, 2 kişi çıkın. çünkü ne kadar çok kişiyle çıkarsan evi sahiplenme yüzden o kadar azalır. bu da fatura, temizlik gibi sorumlulukların paylaşımında bazı sorunlar çıkarabilir. misal 4 kişi kalıyorken fatura yatırma işinde herkes kendi hayatının yoğunluğunu filan bahane edip işi bir başkasına atabilir ama 2 kişiyseniz ya sen ya da karşındaki seve seve bu işi yapmak zorunda kalır.

    - normal hayatında çok iyi anlaştığın insanlarla çok kötü ev arkadaşlığı yaşayabilirsin. zaten aynı evi paylaşmış insanlara sorarsan bir kısmı bunu onaylar. o yüzden sakın "biz selin'le çok iyi anlaşıyoruz. hiç problem yaşamayız." deyip hemen selin'in üstüne atlama. bütün alternatifleri değerlendir.

    - sakin bir ev hayatı istiyorsan çevresi çok geniş adamla eve çıkma. bu adamlar ne kadar çok dışarıda takılırsa takılsın yurttan eve geçince harcamaları artacağı için o arkadaşlarıyla evde takılacaktır. bir yere kadar eyvallah diyebilirsin ama bir yerden sonra rahatsız olabilirsin. o yüzden nasıl bir ev hayatı istediğini önceden kafanda iyi belirle.

    - herhangi bir enstrüman çalıyorsan ve buna çalışıyorsan karşıdaki insana baştan belirt. ondan sonra sıradan bir cumartesi günü saat 4'te ensrüman çalışıyorsun diye gelip kafanı sikerse o gitarı adamın götüne sokmak isteyebilirsin mesela. gitara yazık.

    - çok abaza bir adamla eve çıkma. sonra evinize getirdiğin her hanım arkadaşına sarkabilir, katil olursun.

    - üçün beşin lafını yapacak ya da lafını yapacağın adamla eve çıkma. buzdolabını ayıran insanlar biliyorum, üst iki raf benim alt ikisi senin diye. hoş değil.

    (istanbul için) ev seçerken;

    - elinden geldiğince okuluna ulaşımın rahat olacağı bir semt seçin. ev ararken çok yorulup gözün dönebilir ve alakasız bir semtten eve çıkabilirsin, sakın yapma (zamanında mecidieköy'de 10 gün ev aramışlığım var). eğer ev arkadaşınla okullarınız farklıysa ortada bir semt seçin ki adaletsizlik olmasın. he mesafe benim için önemli değil diyorsan dışarıdan eve gittiğinde huzur bulacağın bir semt olsun. kimse pencereyi açınca gelen trafik gürültüsünden keyif almaz sonuçta.

    - evde ortak alan olarak kullanabileceğiniz bir oda olsun. yani 3 kişi gidip 2+1 e çıkmayın. yarın birgün bir kalabalık olur, aranızdan birinin odası asker koğuşuna döner.

    - emlakçılara asla güvenme. çok iyi davranabilirler, hatta dürüst de olabilirler. ama yine de güvenme. sonuçta babanın oğlu değil hiçbiri. senle olan ilişkileri tamamen duygusal. o yüzden "abi şimdi o evin ev sahibine ulaşmaya çalışıyorum" deyip 2 3 gün sizi bekletebilirler, diğer emlaklara bakmamazlık yapma.

    - ev sahibi pencereyi, yerleri filan tutunca yaptıracağım diyebilir. yaptırmadan tutma, sonra kontratı yapıp hiç oralı olmayabilir.

    - kot eve çıkma. pencere yerden başlar, şanslıysan güneş alır belki ama en ufak bir yağmurda odanı su basabilir.

    - çatı katlarında tavanın akma ihtimali yüksektir. o yüzden romantizm yapacağım ayağına bütün kışı damlataş mağarası gibi evde geçirmek zorunda kalabilirsin.

    - evi tutmadan önce gündüz ya da sabah gör. akşam üzeri bakınca evin güneş alıp almadığını
    anlamayabilirsin. normal odaların bile kör oda gibi olduğu evde depozito için senenin dolmasını beklersin sonra.

    - kontratta aylık ve yıllık kira bedellerinin iki tarafına # işareti koydur ( #900# tl gibi). koymazsanız ev sahibi ya da emlakçı kafasına göre sayının başına veya sonuna rakam koyup sıkıntı çıkarabilir.

    hadi kolay gelsin.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap