1 entry daha
  • 3-5 yıl önce yaptığım araştırmalardan sonra göz sorunlarım çıkınca vazgeçtiğim göçmenlik konusuna yine elimi atınca google aramasında karşıma çıkan ilk şirketlerden birisi olunca aradım. numaramı aldılar. aradılar.
    bana iş tecrübemi (süre olarak) ingilizcemi ve yaşımı filan sordular. evli bekar gibi gerekli temel sorular...
    sonra mail alılar. ve ertesi gün
    sayın göçmen adayımız, kanada göçmenlik ön değerlendirme talebiniz yaptığımız detaylı değerlendirme neticesinde olumlu sonuçlanmıştır. konu ile ilgili detaylı bilgilendirme e-posta adresinize gönderilmiştir. e-posta adresinize gönderdiğimiz detaylı bilgilendirme maili size ulaşmamış ise isim-soyisim yazarak bana mail gönderebilirsiniz. mail adresim ****@justcanada.net sorularınız ve randevu için e-mailinizi inceledikten sonra tarafıma dönüş yapabilirsiniz. bilginize, iyi günler dileriz. just canada göçmenlik hizmetleri
    diye sms gönderdiler. ertesi gün yine bir sms ile benzer bir metni gönderdiler.
    ben de mail spamde de olmayınca mail ile "bana mail gelmedi" yazdım.
    gelen cevap şu:
    "sizin malesef ön değerlendirmeniz olumsuz sonuçlanmıştır,"

    bu ciddiyetsizliğe cevabım şu oldu:

    ----------------------------------------
    merhaba.
    - bana mesleğimi sormadınız.
    - iş tecrübemi ve çalıştığım işleri sormadınız.
    - tercüme yapacak seviyede ingilizcem olmasına rağmen herhangi bir dil sınavı önermediniz. veya ıelts vs puanım olup olmadığını sormadınız.
    - noc kodu 0631 olan "restaurant and food service managers" başlığı ile ihtiyaç duyulan bir iş tecrübem ve bu konuda eğitimim de olmasına rağmen doğru düzgün konuşmayı beceremeyen bir kişinin telefonda sorduğu bir kaç yetersiz soruya istinaden bana "başvurunuz olumlu bulundu" diye 2 sms gönderdiniz ve bu smslere istinaden mailnizi sorduğumda başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır diye cevap veriyorsunuz :)
    gerekli 67 puana ulaşmak için "arranged job" kısmında sıkıntı yaşamasam, yani kanada'da bir iş bulmuş olsam puanım 70'i bile geçiyorken... siz "uygun bulunmadınız" diyerek mailmi yanıtılıyorsunuz.
    madem hiç bir şeyimizi beğenmediniz neden bizi aradınız diyebilirsiniz. haklısınız. cevabını da vereyim. aklıma takılan bir soruyu sormak için yaptığım google aramasında şirketinizin adı üstte çıktığı için sizi aradım.
    size iyi çalışmalar. umarım insalar sizlere güvenip hayal kurmazlar.

    http://www.cic.gc.ca/…rate/trades/apply-who.asp#noc
    http://www5.hrsdc.gc.ca/…px?val=0&val1=0631&val65=*

    uğur

    ----------------------------------------

    siz de dikkatli olun sevgili sözlükçüler.
    ha aklıma gelmişken şirketin web sitesi http://justcanada.net/
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap