47 entry daha
  • bu kadar vukuata bilfiil karışıp hepsinden sıyrılmış olmasının basitçe bir açıklaması var.

    bir hukuk sistemimiz var. bu sistem, bireye karşı işlenen suçların her türlüsünde sanığa bir çıkış yolu imkanı veriyor. sen o çıkış yolunu kestirmesen bile, bir şekilde bir şeylerden "tahrik" olduğuna hükmedip cezanda indirime gidebiliyor. hiçbirini yapamasan, işlediğin suç ne olursa olsun kravat takınca cezan indiriliyor. boş verdiğin sınav kağıdına öğretmenin sırf ismini yazdığın için puan vermesi gibi bir durum. daha saçması hatta.

    bir de devlete ve anayasal düzene karşı işlenen suçlar var. bu çarkın içine düştün mü devlet tüm kurum ve imkanlarıyla ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan fitil fitil getiriyor. mesela, terör örgütüne kitap satmak suçu nedeniyle ikiz bebeklerinizle cezaevine girebiliyorsunuz. salt hukuk mücadelesi ile kurtulma şansınız çok az. kamuoyu oluşturmak ve arkanıza kitle desteği (medya dahil) almayı başarmanız tek şansınız. her zaman bunun da garantisi yok tabi.

    gördüğünüz üzere, bugünlerde pek bir revaçta olan etnik ya da mezhepsel kavramları hiç kullanmadım. buradan, aidiyetiniz ne olursa olsun, birey olarak çok büyük bir tehdit altında olduğunuzu umarım farkedebiliyorsunuzdur. değerimiz yok, kıymetimiz yok. hepimiz bir hiçiz.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap