4 entry daha
  • ucmak eylemini yerine getirebilmesi icin yapilmis modellerin genel adi.

    bu modellerin illa ucaga benzemesi gerekmez, hatta ucaga benzeyenleri (gerceginden olceklenmis olanlar ornegin) cok daha zor ucarlar.
    model ucaklar kabaca (iticilerine gore) asagidaki sekilde gruplandirilirlar;

    serbest ucus, itkisiz (free flight):
    uzerlerinde herhangi bir itici guc unitesi bulundurmayan ucuculardir. modelleri elle atilmak sureti ile veya vinc yardimi ile firlatilarak ucurulurlar. bu ise merakli ve baslamak isteyen her turk genci mutlaka serbest ucus modelleri ile baslamalidir. aerodinamigi boyle ogrenir (bkz: aerodinamik).

    lastik motorlu (rubber band powered)
    itici gucu uzerindeki lastikten alan ucuculardir. simdi, lastigi kendinize gore saat yonunde takribi olarak 100 tur (lastik iyi ise 500 tur bile olur) kurarsiniz, pervaneyi serbest birakip ucucuyu elinizden firlatirsiniz, model ucar (sansliysaniz).

    icten yanmali (gas powered)
    uzerinde icten yanmali motor bulunan ucuculardir. en sevdigim ucucular bu gruba girer. bujiyi isitirsiniz, pervaneye saat yonunun tersine dogru donecek sekilde ilk hareketi verirsiniz ve pirrrrr. ucurmasi cok guctur, yetenek ister, tecrube ister.

    elektirikli
    daha kucuk boyutlarda olan bu ucucular itici gucu uzerlerindeki elektirik motorlarindan alirlar. elektirik akimi bataryalar tarafindan saglanir.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap