5 entry daha
  • ulkemizde pek rastlanmayan tipte bir oyuncudur. turk oyuncusu ya pas vermeyi sever ya sayi uretmeyi. ikisini birden genc ya$ta ogretmeye cali$irsan, birkac devreyi yakarsin. bu anlamda "tum spor kariyerini incelersek", tek gercek combo guard ($imdiye kadar) orhun ene olmu$tur (son 5-6 yil hic offguard'lik yapmami$ olsa da, pa$abahce donemlerini bilenler hatirlayacaktir 30'lu sayilara cikan orhun babayi). harun erdenay 4 mac, levent topsakal ise 2-3 yil point guard olmaya zorlanmi$, fakat bu deneme emrivakiden ileriye gidememi$tir.

    ben $ahsen yugoslav ekolunde de bu tipi kesinlikle goremiyorum. bir bodiroga'nin yaptigi $ey point guard'lik degil, topu sahalar arasi ta$imak ve olabildigince skor uretmektir. bu baglamda oyun kurucusuz bir takim olarak gorurum dejan'in oynadigi takimlari.

    gercek combo guard'lar ise nba'den cikar. cunku nba'deki point-guard anlayi$i, avrupa'daki gibi sirf asiste dayali degildir. nba guard'lari, tipi ne olursa olsun takimin skor uretiminde pay edinme arzusu icindedir. ha kimisinin asist yonu agirdir (j-kidd), kimisinin skor (ai), o ayri tuvalet makalesi..
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap