132 entry daha
  • el fenomenodur kendisi.

    bu adami hala anlamayan 15 yasinda sözlük yazarlari var. bu kiyagimi unutmayin cocuklar.
    sene 1999.

    - akilli telefon yok
    - facebook yok
    - twitter yok
    - myspace, hi5 filan yok. bunlar ne diyeceksin. iste yok o da yok.

    web 2.0 yok. yani webde paylasilan icerik tamamen sayfanin sahibinin, adminin inisiyatifinde. okuyucu sadece okuyor, bakiyor. müdahele söz konusu degil. insanlar sosyal paylasim diye bisey bilmiyorlar.

    sadece chat var. oda resimsiz filan sanirim. icq mirc neyin. gri gri arayüzler. bir diskete 10 erotik fotograf sigabiliyor. bir disket 1,44 megabayt. kalitesini sen düsün artik.

    web den online video izlemek, bir arkadasinin evde cektigi komik bir videoyu izlemek? hayal. inmez o video. inmesi icin önce bir yere cikmasi lazim. upload? o ne lan..

    simdi diyeceksiniz halk bukadar cahilmiydi. sadece cidden isin icinde olanlar ugrasiyorlardi bu isle. hem insanlar neden birseylerini böyle baskalarinin bakacaklari ekranlarda paylassindiki.

    mahir cikti. 1999. matrix sinemalarda ozaman. tüm okul konusuyor. her yer data oluyor diyor filmin sonunda. data ne amk. neyse filmi bosver, mahir kisisel resimlerini cekiyor. kisisel blog aciyor. gezdigi tozdugu yerleri burda paylasiyor. ayni senin bugün facebookda yaptigin is. sen 30 saniyede yapiyorsun.

    bu adam fotolari cekiyor. dijital makina ile mi? belki. bilemiyorum varsada cok pahali olmasi lazim ozamanlar. sonra bunlari pc ye atmasi lazim. usb yok. neyle atacak. sonra bunlari kendi web portalina yüklüyor.. ozaman bunlari yapmak siradan insanlar icin hayal gibi birseydi..

    bu adam o nedenle büyüktür. bir fikrin öncsüydü. cengelli igneyi bulan adam gibi. simdi senin cok kolay halletigin basit isler icin gelistirilen teknolojilere ulasmak icin yillarca arge yapildi.

    bu adam da bu isin argesini türkiyede yapan ilk adamdir. arge ile kalmamis hayata gecirmistir.

    biz internet kafeye gidince explorer filan acmazdik. ne yapacaktik ki? kardes bize counter ac derdik. sadece hayal meyal hatirliyorum bir arkadas ingiliz bir kizla hotmail üzerinden maillesiyordu. interneti en ileri derecede kullanan adam oydu benim gözümde. seni 2001 di.

    mahir diyorum 1999 diyorum. takvimler 01.01.2000 i gösterince insanlar tüm bilgisyarlarin sifirlanip bozulacagini saniyordu. dünyada heryerde haberlere konu olmustu bu. okulda bir cocuk pc sinin takvimini geri aldigini söyledi bunun icin.

    ve mahir 1999 da tesbihini sallayip internete fotograf koyup, altina yorumlarini yaziyordu.

    resmen tarih derslerine girmesi gereken bir konu artik bu.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap