1 entry daha
  • aynı adlı filmden soundtracklerin en başarılılarından biri imiş dedirten lulu'nun şahane parçası, ki film versiyonunda bateri kullanılmamıştır, filmdeki versiyonda şahane sahneler arka planda fotoğraf olarak dönenir dururken bu parça çalar bizi de mest eder. (sanırım) ki o fotoğrafın durağan olması etkili olmasıdır prensibinden yola çıkılmış sahneler bana "amanın bu tarihte bir filmde böyle bir vizyon böyle bir sanat yönetmenliği oh yes oh wow" dedirtmiştir (aynen böyle dedim) neticede to sir with love filmi ile olsun şarkısı ile olsun hali hazırda bu yazıma damgasını vurmuş* dönem filmi/film müziği ödülünü almayı haketmiştir. bu başlık da keza o sebepten ziyaret edilmiştir.

    şarkının elbet en şahane versiyonu filmde çalan en akustik en minimalist (bu lafı da kullanabildiğim için ayrıca memnunum) halidir ama natalie merchant ve michael stipe'ın süper yorumuna da selam durmak istiyorum.

    sanırım daha geniş anlamda yorumlanabilecek, sadece sınıfa başöğretmen edası ile gelip karizmatik sesle "sit down" diyen -o ses ki* duyanda oturmakla kalmaz uzanırsınız da çeşitli şekle girersiniz- veli toplantılarının ve müdür odalarının muhatabı "öğretmen"ler için değil, genel anlamda bize sevelim sevmeyelim, bilmekten memnuniyet duyalım duymayalım bir şeyler öğretmiş kişileri kapsayabilecek sözlere sahiptir lulu'nun ne de guzel demissin temalı parçası. bu öğrenimler ki çekirdek çitlemek olsun, pilav tarifi olsun (öyle pilav da ne demeyelim besini aşağı görmeyelim aç ayı oynamaz sözünü hatırda tutalım), gerekli gereksiz trivia, gerekli gereksiz fikir teatisi, çoğunlukla gereksiz ama dinlenmesi, bilinmesi -niyeyse- elzem tutulmuş kişisel çıkarım olsun elbet değerlidir, hepsi ilerde bir gün -nasıl diye sormayalım- işe yarar, sir -ya da madam (ma'am demeli idik) sevgi ile muhabbet ile hatırlanır. ne demiş semavi dinlerin büyüklerinden muhammed? "bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum. ayrıca (bkz: bana bir harf ögreteni 40 yil esir alirim)
    meşrebinize göre seçiniz.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap