36 entry daha
  • ben de hakkında o sikindirik tavsiyeleri verdiğiniz otellerde çalışan biri olarak;

    - oda seçiminizi yaparken ''en ucuz en ucuz'' diye yırtınıp da, otele gelince ''abi bize direk deniz manzaralı oda ver'' ''biz rezervasyonumuzu deniz manzaralı yaptırmıştık'' diye ağlamayın. herkes parası kadar konuşsun. paran varsa çıkarıp verir güzel odayı alırsın. paran yoksa da gider ekonomik 20-24 m2 arası büyüklükte bi odada kalırsın. otel, konaklayan 1000-2000 kişinin beklentilerinin teker teker bilemez.

    ben odada zaman geçirmem zaten diyorsan, gider ekonomi odada kalırsın ve ağlamazsın. herşeyin bir bedeli vardır. geldiğiniz otelin sitesinde türkiye'deki yorumlardan değil, ''trip advisor, holidaycheck.de, tophotels.ru '' gibi sitelerden bakın. türkiye'deki yorumları yapan tipler genellikle 3 liraya köfte fabrikası açmak isteyen tipleridir.

    ayrıca çoğu 5 yıldızlı otelde türkler sevilmez. bunun ırkla değil tutumla alakası vardır. tatil alışkanlıkları ile alakası vardır. bellboy'a 5 lira-10 lira vermekten kaçacaksanız da siktirin gidin 3 yıldızlı otelde kalın. bavulunuzu da odaya taşıyın. illa para verin de demiyorum. sonra verecem deyip de götlük yapmanın lüzumu yok. türkiye'de resmi maaşı asgari ücretin 1 kuruş üstünde olan tek bir bellboy bile yoktur.

    şezlonglarla köşe kapmaca oynamayacağınız bir otele gidin. nasıl ki; çeşit çeşit fiyatına göre restoran varsa çeşit çeşit de otel var.

    ayrıca; otellerin sezon ve ölü sezon konseptleri olduğunu unutmayın. mart ayında uygulana konseptle ağustos'taki konsept farklıdır. arayın sorun.

    otelin bir sürü imkanı varken kullanın.

    ben daha tenis oynayan türk misafir görmedim. hiçbir otelde (uai) herhangi bir ücreti de yok. üstelik raket veya top getirmenize de gerek yok. otelde 12 saat açık hamam ve sauna var. güneşlenmeden önce bi zahmet hamama gidin ve güneşlenmeniz daha keyifli olsun.

    otellerin diskolarını beğenmeyebilirsiniz. sonuçta her otelin bir misafir çeşidi vardır. eğer deliler gibi içip eğlenmek istiyorsanız ''almanların kaldığı'' otellere gitmeyin. sonuçta alman misafirler çoğunlukla o otellerin daimi misafirleridir ve genel olarak yaşlıdırlar ve bütün eğlence saatleri ve programları onlara göre düzenlenir.

    ayrıca ve ayrıca; otelin beğenmediğiniz diskosuna gidip de ''olum aç ordan bi angara'nın bağları'' diye salak salak konuşmayın. ya da 'türkü bar'ı olan bi otele gidin.

    düzüşmek veya sığırlar gibi çiftleşmek istiyorsanız konaklı, okurcalar, kemer gibi bölgeleri tercih edin. rus ağırlıklı otellerdir bunlar. türklerin veya almanların ağırlıklı olduğu otellere gidip de ''burda karı yok yea'' diye ağlamayın. önceden araştırın. sonuçta o kadar para bayılıyorsunuz. en azından adamakıllı bir tatil yapın. sevişecekseniz de rusla sevişin.

    balayı iseniz ''balayı konseptlerini'' araştırın. çoğu otelde ''evlilik cüzdanınız''ı göstermenize gerek yoktur. resepsiyona gittiğinizde ''biz balayı çiftiyiz'' derseniz zaten önbüro size bir güzellik yapacaktır.

    animatörlerden arkadaş olmaz. derin bağlar kurmayın. sezonda senin gibi 10000 tane abazayla karşılaşıyor belki adam. ilgilenmek zorunda kalıyor. çoğu yavşak tiplerdir. sizinle karı-kız götürmeye kalkmazlar. çünkü adamın sezonu karı-kız götürerek geçmektedir. paran yoksa bulaşma bu adamlara. adamları da rahat bırak.

    ve türkiye'nin gerçekten iyi otellerini merak ediyorsanız ''holidaycheck.de'' ya da ''tophotels.ru'' sitelerindeki puanı gerçekten yüksek otelleri tercih eden. sonuçta bu sitelere yazı yazan insanlar pek çok kez tatil yapmış ve belli bir tatil alışkanlığı geliştirmiş insanlardır. onların bu engin tecrübelerinden yararlanın.

    son olarak adamakıllı tatil yapmak, kafa dinlemek ve salak salak sorunlarla uğraşmak yerine kendinize zaman ayırmak istiyorsanız da türkiye'de şu otellerden başkasına gitmeyin. fiyatlarını görünce anlarsınız zaten:

    gloria
    barut
    delphin
    maxx royal

    eyyorlamam bu kadar.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap