3 entry daha
  • 3 temel sebep üzerinden incelenmesi gereken durumdur.

    öncelikle avrasya kara parçası yüzyıllar boyunca jeolojik açıdan deformasyona, kırılmaya, yükselmeye vs. gibi durumlara aşırı maruz kalmıştır. bu durum petrolün yer altında kapalı kalacağı havzaların oluşmasını engellemiş daha önceden de oluşmuş alanların kırılmalar, deformasyonlar ile yok olmasına sebep olmuştur. iyi de neden komşu ülkeler bundan etkilenmemiş dersek bu topraklar tam da alp-himalaya orojenezi üzerinde bulunmaktadır da o yüzden. şu an tek petrol bölgemiz zaten sınır olarak arap levhası içinde kalmaktadır, zaten bu bölge de alp-himalaya kuşağından minimum etkilenen bir bölgededir.

    bu ana sebebe rağmen türkiye ve çevresinde tabii ki bir miktar petrol bulunmaktadır. ama bunların çıkartılamamasının diğer kalan iki nedeni ise ekonomik olmaması ve yeterli araştırma ve saha çalışmalarının yapılmaması bir yerde teknolojik eksiklikler yani.

    amerika sadece meksika körfezine yılda 50 bin kuyu açarken türkiye genelinde bu rakam sadece 4 bin dolaylarında olması durumu anlatıyor aslında. bu kuyular neticesinde bulunan petrolün ise işlendiğinde bıraktığı kar kendini kurtarmadığı için sadece açıldığı ile kalıyor. belki akdeniz ya da karadeniz sahalarında güzel sahalar vardır ancak o kadar detaylı çalışmalar henüz yapılmamıştır türkiye adına.

    yani mailinize gelen türkiye petrol denizinde yüzüyor, amerika izin vermiyor, yok lozan 2023'te bitince çıkacakmış süper güç olacakmışız laflarına itibar etmeyiniz.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap