8 entry daha
  • marguez'in cok bilinmeyen kitaplarindandir, lakin şahanedir. miguel littin'in askeri darbeden 12 yil sonra gizlice fakat buyuk bir ekip ve hazirlik ile girdigi ulkesindeki askeri yonetimin yarattigi tum olumsuzluklari gostermek amacli super bi macera ile cektigi otuz bin kusur metrelik filmin, 600 kusur sayfalik seneryosunun ve roportajinin kitaplastirilmasidir.

    darbelerin cokca yasandigi bir ulkenin vatandasi olarak ayna vazifesi goren zevkle okunacak kitaptir. ayriyeten littin'in yonetmenligini, sahne ve aci kurgularini vs sinemayla profesyonel olarak ilgilenenler, farkli bakisla kitabi algilayabilir.

    kitapla birlikte, marquezin bildiginiz muhtesem dili yaninda littinin anlatimini da cok seversiniz, esprili ve orjinal kisiliginden haz duyarsiniz, ayrica icinizde inanilmaz derecede latin amerikayi, şiliyi gorme arzusu uyanir, neruda'nin kara adasina gitmek (ısla negra), "generallar: ask asla olmez , "allende ile neruda yasiyor"a hak verip karanin sallantisina eslik etmek istersiniz, gidenin surgunlugu kadar kalanin surgunlugunu de gorursunuz.

    neruda`nin dedigi gibi

    "ulkemde yenilgiye ugrayan kara kaptan, gururlu kanatlarin son dalganin, olum dalgasinin ustunde suzulsun."
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap