3 entry daha
  • su anda buzdolabinda kocaman bir kalibi bulunan peynir cesidi. ne yazik ki bunu hediye olarak getiren aile bireyi, eve getirmeden once sadece keci peyniri getirdim dedigi icin damagim icin cok farkli hayaller kuruyordum, gecen gun yedigim kimyonlu gouda peyniri gibi olgunlasmis peynir tadlari vardi hayalimde...
    sonra ilk once goruntusu bir itici geldi, sanki bulanik bir goruntuye sahip, sebebini arastirinca ogrendim, sutun icindeki seker karamellesene kadar kaynatiliyormus, peynir yapiminin ayrintilarini bilmiyorum ama benim anladigim bu kadar.
    ramazan pidesinin arasina ince bir dilim koydum, bir isirik aldim, hani kafada beklenen bir tat vardir o alinmayinca insan bir bozulur ya, bana da oyle oldu. iyi kotu demiyorum, bana tadi yer fistigi ezmesini hatirlatti. hatta genel olarak recelli yenmesine dair tavsiyeleri okuduktan sonra bu tadi kendi tat seckimde nereye oturtacagimi daha iyi anlamis oldum. fakat hic uyarilmamis olmak benim ilk deneyimimi cok etkiledigi icin ben yazayim. hafif sekerlidir bu peynir. benim gibi tatli tuzlu karisik yemeyi seven bir insan bile bilmeden tadinca bir acayip olabiliyor, aman dogru kombinasyonla deneyin lutfen.
    recel agir geliyorsa, ben o kadar sekerli seyler yiyemem diyorsaniz bize getiren kisi meyveyle yenildigini soyledi, oyle de deneyebilirsiniz efendim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap