3 entry daha
  • yaşamak herkes için "en güzel şey" olmayabilir. 8-9 tane sağlık sorunuyla aynı anda baş eden insanlar, gelecek kaygısı olan gençler var mesela. bu insanlar içinde yaşamak en güzel şeymidir acaba?

    konu ne olursa olsun, intihar bir korkaklık değildir. intihar bir cesaret eylemi de değildir. intiharın tanımını en iyi olarak bunu düşünmüş taşınmış insanlardan duyabilirsiniz ama bu konu üzerinde fazla bilgi edinebileceğiniz en iyi yerin burada ki sözlük olmadığında hemfikir olabiliriz sanırım.

    intihar sanıldığının aksine hayat standartı yüksek olan ülkelerde daha yaygındır. dünya çapında ise intihar etmiş ve intihar etmeyi ciddi ciddi düşünmüş en fazla kişi sayısı 18-24 yaş arası grubudur. gariptir ki türkiye'de yaygın intihar yaşı grubu 27-32 arasıdır. bunu neye bağlayacağımı pek bilemedim ama ülkemizde insanların hayata geç atılmalarına bağlıyorum.

    özellikle 30'una kadar evlenemeyen, otuzundan önce ise ülkemizdeki tabular yüzünden düzgün bir cinsel hayat yaşayamayan insanlar, yaşları 32'yi bulup evlendiklerinde hayatları boyunca hayalini kurdukları ilişkinin bekledikleri gibi çıkmaması sonucu böyle bir eyleme yöneliyor olabilir.

    diğer yandan yurtdışındaki ülkelerde intihar yaşının ergenliğe kadar düşmesinde ise, oradaki insanların 20'li yaşlarına gelene kadar istedikleri çoğu şeyi elde etmeleri ve hayatta tadabilecekleri pek çok zevki bu yaşa geldiklerinde çoktan tatmış olmalarına bağlıyorum.

    tldr: insanın her istediği olursa da iyi değil olmazsa da iyi değil kanısındayım.

    (bkz: just my two cents)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap