73 entry daha
  • ekşi sözlük'e dadanan "ben beğenmediysem kötüdür" tayfası başlığı ele geçirmeden belirteyim, on numara filmdir. bekleneni vermekten öte, marvel'ın avengers ve iron man 3'ten gelen sıcak parayla aldığı risklerin meyvesini verdiği yaratıcı filmlerinden birisi olmuştur.

    elbette ki bir, geçen yazki ekürisi, guardians of the galaxy değil ama en az onun kadar eğlenceli... vaat ettiği şeyler de bir gotg olmadığı için onun kadar gişe($770m) yapmayacaktır ama $500m civarına yaklaşırsa resmen marvel'ın istese bile hata yapamayacağı bir döneme girmişiz demektir.

    gidin izleyin 10/10... metacritic 65/100 demiş, imdb'de de 7.5 civarına konuşlanır ileride.

    --- spoiler ---
    --- spoiler ---

    filmin kendisi mcu'nun göbeğinde değil belki ama öyle başlıyor. daha doğrusu; filmin başında, "mcu'nun göbeği"ni ve janet'ı kaybettiği için dellenmek üzere olan hank pym'in hydra elemanı ipnenin burnunu kırıp göbekten ayrılışını izliyoruz.
    milf carter ve iron man 2'den hatırladığımız howard stark var tabii ki mcu'nun göbeği olarak.

    - burada araya gireyim: marvel'ın(marvel studios) avengers sonrası sinema sektöründeki konumunu daha da sağlamlaştıran, kontratlı oyuncularının gözündeki pivotal yeri ve eski filmlerde görünmüş oyuncularını geri çağırınca koşa koşa gelmeleri sanırım. özellikle seneye civil war'da çok ekmeğini yiyecekler bunun. -

    hank pym'in ne kadar möhüm bir karakter olduğunu hank pym'in kişiliğinin michael douglas, fikirlerinin paul rudd ve corey stoll tarafından oynanmasından anlayabiliriz. ant-man ve yellowjacket hank pym'in alter-egoları. bir ant-man filminde hank pym'i geri planda tutup ant-man ve yellowjacket'ı kapıştırmak "edgar wright'ın aklından çıktım" diye bağırıyor tabii ki de. o kadar çemkirilmişti adama "hank pym'i neye yaşlı yapiyong?" diye.

    darren cross, hank pym'in janet van dyne'ın(aka wasp) ölümü(?)nden sonra yanına çırak diye alıp patlamaya hazır bir bombaya dönüştürdüğü "protege"si...
    scott lang, dr pym'in durulup eski görece daha pasifist günlerinden kalan fikirleriyle yetiştirdiği çırağı...

    bu ikisi gayet güzel kotarılmış sahnelerle ufalıp büyüyerek dövüştüler. hatta scott hızını alamayıp falcon'ı da dövdü bir ara. sonra ant-man kazandı, interstellar olup geri geldi filan... fena değil.

    ayrıca film komik. baya baya bildiğin komedi filmi... aynı zamanda bir soygun filmi...
    bir de jeff reyiz'in bahsettiği kişileştirme tekniği çok zalımca kullanılmış. anthony :((

    mid credits: yeni wasp kostümünün yarım hali bile harika. 10/10 (bkz: #53567725)
    kostümü geçiyorum, içine girecek kişi daha da harika...

    end credits: ohş... "geçen hafta", "accord" filan derken sanırım baya uzun bir zamana yayılacak civil war'daki olaylar.

    --- spoiler ---
    --- spoiler ---
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap