25 entry daha
  • 134 dakikalık, 2014 yapımı film.

    "not interesting enough? "

    "yürüyen amerikan sinema müzesi", yaşlı kurt clint eastwood'un biyografileri ne kadar çok sevdiğini hepimiz biliyoruz. lakin sanırım bu yapımda halihazırda pek ilgi çekici olmayan "yerel" sayılabilecek bir hikayeye odaklanması ve gidişata fazla da müdahale etmemesi büyük bir hata olmuş.

    ilgi çekici ya da seyirciyi ters köşeye yatıracak neredeyse hiçbir olayın yaşanmadığı sıradan biyografide; oyunculuklarda ise sıkıntı görünmüyor ki genç oyuncuların ellerine ve kaderine bırakılmış durumda tüm yapım; oyunculuklardaki en ufak "topallama" yapımı çok daha kötü bir seviyeye çekebilirdi keza. kostüm-mekan tasarımları aynı şekilde güzel, beklenildiği ve umulduğu üzere; - eğer türe ilgili iseniz - müzikler de olması gerektiği düzendeydi. gerçekçilik kalemi zenginken; akıcılık kalemi ise vasat seyrinde.

    netice itibari ile; sinema tarihinde müzikal biyografi alanında onlarca sağlam iş var, ve yapım ne yazık ki bu örnekler arasından sıyrılacak ya da arşivlemeye değecek kapasitede değil. müzisyenlere ya da teknik açıdan iyi bir müzik-biyografi filmi arayanlara; direkt ve abartısız anlatımı seçmiş olan bu yapım, kısmen önerilebilir.

    5 / 10.

    her eve imdb
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap