74 entry daha
  • 98 dakikalık, 2011 yapımı film.

    ekşi sözlük'ün favori ve en çok irdelenen konulardan biri olan "öğretmenler", her 2 haftada bir farklı ama benzer temada başlıklarla karşımıza çıkarlar. maaşları bol, tatilleri bol denilirken baya da ilgi çeker bu başlıklar. kimi entry'e katılır kimine katılmazsınız lakin mutlaka "harlı" bir tartışma döner.

    yapıma dönecek olursak; filmin teması bizim de sözlükte bol bol konuştuğumuz "hocalarımız" olsa da, aslında yalnızca öğretmenler değil, ergenlik, gençlik, yaşlılık gibi birçok olguya değinen bir 98 dakika elimizdeki. aslında, aynı anda, burada bir sıkıntı karşımıza çıkıyor; yoğun mesaj ve aktarım kaygısı.

    işte tam burada yönetmen tony kaye zor durumda: mesajını belirtmek zorunda, diğer yandan filmi akıcı kılmak zorunda, öbür yandan ilgi çekici olmak zorunda, en başta da eğitim işine iyi çalışmış olmak zorunda. aslında kendisi bunların hepsini halleder gibi olmuş ama sonuçta biraz belgeselimsi, bir sunum bütünlüğü olmayan bir iş çıkmış zaman zaman. biraz karmaşa göze çarpmıyor değil.

    oyunculuklarda üzgün kaşlı adrien brody'i başrolde iyi iş çıkarmış görünüyor. yan rollerde yer alan isimlerde zengin, ve ilgi çekici. genel anlamda bu kalemde sıkıntısı yok yapımın.

    netice itibari ile, aktarımdan ziyade mesaj kaygısı taşıyan; bir meslek dalı ile de ilgili bilinmeyen ya da gölgede kalan sıkıntıları da gözler önüne seren, draması ve karanlığı bol film olmuş. yapım moralinizi gerçekten bozabilecek bir dramatik yapıya da haiz, bitince kendinizi oldukça tuhaf hissedebilirsiniz, ekleyelim. şiddetli drama arayanlara kesinlikle önerilir. bunun dışında "sinematografik" bütünlük ve aktarım konularında sıkıntıları da var.

    7 / 10.

    her eve imdb
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap